Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

HBO Max lägger ner Raised by Wolves!

Den innovativa sci-fi-serien blev uppenbarligen för dyr för Warners nya ägarkonstellation.

Av / 2022-06-09 - 15:31
HBO Max lägger ner Raised by Wolves!

Tyvärr fick den originella och mycket krävande sci-fi-serien Raised by Wolves ett kortlivat liv.

Inte ens Sir Ridley Scott, som producent och medregissör, kunde rädda serien.

Raised by Wolves sesong 1 14
Raised by Wolves, säsong 1 (Foto: HBO Max)

Vi mötte en jord härjad av utmattande religiösa konflikter, terror och ett krigshelvete utan motstycke. Planeten anses vara obeboelig, och den segrande parten, den romersk-inspirerade, fanatiskt religiösa Mithraiska sekten, är på en oändlig jakt på nya beboeliga bosättningar i galaxer långt, långt borta.

Läs också Var kommer vi ifrån? Ridley Scott ger oss en vacker science fiction-serie som väcker nyfikenheten.

På den karga ökendominerade planeten Kepler-22b landar en liten rymdfarkost med två androider och frusna mänskliga embryon ombord.

Deras ateistiska skapare har gett dem ett syfte: att föda upp friska människobarn, uppfostra dem i ateistisk och pacifistisk riktning – och låta dem bli den nya hörnstenen i mänsklighetens framtid.

Läs också Vargbarnen är tillbaka HBO Max levererar en stark uppföljarsäsong till en av de mest fängslande science fiction-serierna.

Fyra månader efter lanseringen av HBO Max i USA låg säsong 1 av Raised by Wolves högst upp i streamingtjänstens mest sedda Originals-serier. Med det sagt var det en mycket dyr serie att producera.

Efter bara två säsonger har HBO Max nu gett serien dödsstöten. Andra säsongen (premiär 4 februari i år) var det sista vi såg av Mother, Father, Campion och Marcus.

Efter att moderbolaget till HBO Max, WarnerMedia, såldes till Discovery (och heter nu Warner Bros. Discovery) har det skett stora förändringar i vilka serier den nya konstellationen kommer att fokusera på.

Hittills är Raised by Wolves den mest framträdande serien som vi aldrig kommer att få se slutet på; till fansens och produktionsteamets stora förtvivlan.

 

I samband med att serien ställdes in sa HBO Max till Variety:

While we are not proceeding with a third season of Raised by Wolves, we are beyond grateful to the stellar cast and crew, our creators Aaron Guzikowski, Ridley Scott, David W. Zucker, and the entire team at Scott Free Productions, for their beautiful artistry and unique ability to immerse fans into the world of Kepler-22b.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Se trailern till Citadel

MCU var inte dött!

En välkommen återförening av två åldrande gentlemän

Mayday! Mayday!

Bäst att du skyndar dig och dödar henne!

Ytterligare maffiakomplikationer från Stallone & Co!

Nu kommer aporna hem till dig!

Hon är tillbaka!

Väntan är nästan över!

Väntan är snart över!

Snart är väntan över!

Släpp drakarna loss!

Rulla till toppen