TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Gudfadern-trilogin släpps på 4K Blu-ray

Den remastrade 4K-versionen av Francis Ford Coppolas gangster-klassiker kommer 21:a mars.

forfatter
Publicerad 2022-01-23 - 10:00

Gudfadern-trilogin är filmklassiker som de allra flesta film- och bioentusiaster med respekt för sig själva redan har hemma i sin hylla sedan tidigare: Gärna både i DVD och Blu-ray-version. Nu blir det snart möjligt att se Corleone-familjen på nytt, denna gång i förstklassig 4K HDR-kvalitet!

TGF50 Dom Online 1 Sheet Dolby V9 989x1418 1
Gudfadern-filmerna utges i en remastrad 4K Blu-ray-version, som släpps 21:a mars i samband med filmens 50-års-jubileum. (Foto: Paramount Pictures)

 

The Godfather Trilogy (4K Blu-ray)

Regissör Francis Ford Coppola har själv varit involverad i restaureringen, en minutiös process som ska ha tagit tre år. Tusentals timmar ska ha lagts på färgkorrigering för att säkra att filmerna ser rätt ut i 4K-upplösning och HDR-format (High Dynamic Range). Filmerna blir tillgängliga med både Dolby Vision och HDR10-format.

Däremot ser det inte ut att ljudet har fått lika mycket uppmärksamhet: Ljudformatet är fortfarande 5.1 Dolby Surround så som vi minns det från Blu-ray-utgåvan – inget Atmos 3D-ljud där, alltså.

Trilogin kommer i en samlarbox-utgåva, som båda innehåller de tre filmerna samt Coppolas omredigerade utgåva av Gudfadern 3. I tillägg utlovas rikliga mängder extramaterial.

The Godfather Trilogy 4K Blu ray box e1642590550848

Det släpps även en Special Limited Edition-samlarbox som också innehåller tre bildtryck och en bok som är exklusiv för denna utgåva.

The Godfather Trilogy 4K Blu ray 989x556 1

Vad med streaming?

Än så länge har inte Paramount Pictures kungjort huruvida den remastrade versionen av trilogin också kommer att göras tillgänglig via streaming. HD-versionen kan för nuvarande streamas via HBO Max. Om 4K-versionen skulle dyka upp i framtiden, är det naturligt att tänka att det kan komma att ske via Paramount+.

Kan förhandsbokas nu

The Godfather Trilogy och The Godfather Trilogy: Special Limited Edition släpps 21:a mars, men kan förhandsbokas från bland andra CDON nu. Kolla in trailern for 4K-versionen här under!

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Maverick är (äntligen!) tillbaka Endast få dagar kvar tills Maverick flyger igen - i Top Gun 2.
Marvel-hjältarna kommer hem Alla de ursprungliga Marvel-serierna, som från början producerade av Netflix, har nu försvunnit från streamingtjänsten.
Svensk Prime Video-serie Äntligen satsar Prime Video på lokalproducerat innehåll.
Spänningsthriller från Mellanöstern håller tempot Mossads intrikata skuggkrig mot ärkefienden är fortfarande en av de bättre spionserierna.
Medelmåttigt av Connelly Halvbrodern till den mer berömde Harry Bosch har fått en egen TV-serie – men vi är inte särskilt imponerade.
Se den första Avatar 2-trailern Nu är trailern till James Cameron efterlängtade (?) uppföljare till megasuccén Avatar här.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend