TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Gudfadern-trilogin släpps på 4K Blu-ray

Den remastrade 4K-versionen av Francis Ford Coppolas gangster-klassiker kommer 21:a mars.

forfatter
Publicerad 2022-01-23 - 10:00

Gudfadern-trilogin är filmklassiker som de allra flesta film- och bioentusiaster med respekt för sig själva redan har hemma i sin hylla sedan tidigare: Gärna både i DVD och Blu-ray-version. Nu blir det snart möjligt att se Corleone-familjen på nytt, denna gång i förstklassig 4K HDR-kvalitet!

TGF50 Dom Online 1 Sheet Dolby V9 989x1418 1
Gudfadern-filmerna utges i en remastrad 4K Blu-ray-version, som släpps 21:a mars i samband med filmens 50-års-jubileum. (Foto: Paramount Pictures)

 

The Godfather Trilogy (4K Blu-ray)

Regissör Francis Ford Coppola har själv varit involverad i restaureringen, en minutiös process som ska ha tagit tre år. Tusentals timmar ska ha lagts på färgkorrigering för att säkra att filmerna ser rätt ut i 4K-upplösning och HDR-format (High Dynamic Range). Filmerna blir tillgängliga med både Dolby Vision och HDR10-format.

Däremot ser det inte ut att ljudet har fått lika mycket uppmärksamhet: Ljudformatet är fortfarande 5.1 Dolby Surround så som vi minns det från Blu-ray-utgåvan – inget Atmos 3D-ljud där, alltså.

Trilogin kommer i en samlarbox-utgåva, som båda innehåller de tre filmerna samt Coppolas omredigerade utgåva av Gudfadern 3. I tillägg utlovas rikliga mängder extramaterial.

The Godfather Trilogy 4K Blu ray box e1642590550848

Det släpps även en Special Limited Edition-samlarbox som också innehåller tre bildtryck och en bok som är exklusiv för denna utgåva.

The Godfather Trilogy 4K Blu ray 989x556 1

Vad med streaming?

Än så länge har inte Paramount Pictures kungjort huruvida den remastrade versionen av trilogin också kommer att göras tillgänglig via streaming. HD-versionen kan för nuvarande streamas via HBO Max. Om 4K-versionen skulle dyka upp i framtiden, är det naturligt att tänka att det kan komma att ske via Paramount+.

Kan förhandsbokas nu

The Godfather Trilogy och The Godfather Trilogy: Special Limited Edition släpps 21:a mars, men kan förhandsbokas från bland andra CDON nu. Kolla in trailern for 4K-versionen här under!

Lämna en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
MSI RTX 40: Nya prisbelönta serier med bärbara datorer

Ta språnget till en helt ny nivå med de senaste grafikkorten i GeForce RTX 40-serien och 13:e generationens Intel® Core™-processorer.

Ny norsk stjärnregissör? Norsk debutregissör går direkt till toppen hos strömningsjätten.
Se sjöjungfrun återuppstå! Ännu en långfilm från Walt Disneys rika animationsskatt fast med levande skådespelare är på gång.
And the Oscar goes to... I januari fick Ruben Östlund tre uppskattande nomineringar från Oscar-akademien för Triangle of Sadness. I går kväll gick han (och resten av Norden) slokörade hem.
Stabil retro-krim på HBO Max Andra säsongen om den klassiska LA-detektiven har hittat formen, och stilen.
Ny dansk Netflix-thriller Netflix tillkännager premiärdatumet för ännu en dansk originalserie.
Följ Ljud & Bild