Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 11Delta

Nyhet

Gudfadern-trilogin släpps på 4K Blu-ray

Den remastrade 4K-versionen av Francis Ford Coppolas gangster-klassiker kommer 21:a mars.

Skrivet av / 2022-01-23 - 10:00
Gudfadern-trilogin släpps på 4K Blu-ray

Gudfadern-trilogin är filmklassiker som de allra flesta film- och bioentusiaster med respekt för sig själva redan har hemma i sin hylla sedan tidigare: Gärna både i DVD och Blu-ray-version. Nu blir det snart möjligt att se Corleone-familjen på nytt, denna gång i förstklassig 4K HDR-kvalitet!

TGF50 Dom Online 1 Sheet Dolby V9 989x1418 1
Gudfadern-filmerna utges i en remastrad 4K Blu-ray-version, som släpps 21:a mars i samband med filmens 50-års-jubileum. (Foto: Paramount Pictures)

 

The Godfather Trilogy (4K Blu-ray)

Regissör Francis Ford Coppola har själv varit involverad i restaureringen, en minutiös process som ska ha tagit tre år. Tusentals timmar ska ha lagts på färgkorrigering för att säkra att filmerna ser rätt ut i 4K-upplösning och HDR-format (High Dynamic Range). Filmerna blir tillgängliga med både Dolby Vision och HDR10-format.

Däremot ser det inte ut att ljudet har fått lika mycket uppmärksamhet: Ljudformatet är fortfarande 5.1 Dolby Surround så som vi minns det från Blu-ray-utgåvan – inget Atmos 3D-ljud där, alltså.

Trilogin kommer i en samlarbox-utgåva, som båda innehåller de tre filmerna samt Coppolas omredigerade utgåva av Gudfadern 3. I tillägg utlovas rikliga mängder extramaterial.

The Godfather Trilogy 4K Blu ray box e1642590550848

Det släpps även en Special Limited Edition-samlarbox som också innehåller tre bildtryck och en bok som är exklusiv för denna utgåva.

The Godfather Trilogy 4K Blu ray 989x556 1

Vad med streaming?

Än så länge har inte Paramount Pictures kungjort huruvida den remastrade versionen av trilogin också kommer att göras tillgänglig via streaming. HD-versionen kan för nuvarande streamas via HBO Max. Om 4K-versionen skulle dyka upp i framtiden, är det naturligt att tänka att det kan komma att ske via Paramount+.

Kan förhandsbokas nu

The Godfather Trilogy och The Godfather Trilogy: Special Limited Edition släpps 21:a mars, men kan förhandsbokas från bland andra CDON nu. Kolla in trailern for 4K-versionen här under!

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Netflix lovar bättre bildkvalitet

Slutet närmar sig!

Ny trailer - True Detective, säsong 4

Trailer - House of the Dragon, säsong 2

Williams svåra tid!

Ny nordisk serie på SkyShowtime

Lassgård till Disney+

Game over?

Percy Jackson-trailer

Mr & Mrs Smith kommer tillbaka!

Mord i Venedig går snart att streama

Bättre än Yellowstone?

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen