Film/TV-serier

7-11 mars kommer Game of Thrones-utställningen till Kungsträdgården i Stockholm.
forfatter

Alla fans av den episka HBO-serien Games of Thrones (som bygger på George R.R. Martins maraton-fantasy-böcker ”A Song of Ice and Fire”) – och dem finns det gott om! – kan glädja sig åt att den storslagna ”Game of Thrones: The Exhibition” kommer till Stockholm (som enda land i Norden).
gotexhibition_featured-660x330

Här kan du läsa våra recensioner:
Säsong 1
Säsong 2
Säsong 3
Säsong 4

Säsong 5 har premiär på HBO Nordic 10 april. Här kan du se trailern!

Förra året gjorde den internationella Game of Thrones-utställningen stor succé. Här kan du läsa om när den besökte Oslo!

I år är det alltså Stockholms tur och den svenska publiken får äntligen en chans att uppleva Westeros på nära håll. Tanken med utställningen är att återskapa den populära TV-seriens äventyrliga värld och ge fans över hela världen en chans att se den ”på riktigt”.

Annons

kit-harington-game-of-thrones-exhibition-opening-08
Sophie Turner (Sansa Stark), Maisie Williams (Arya Stark), och Natalie Dormer (Margaery Tyrell) under öppningen av ”Game of Thrones: The Exhibition” 2013.

Stockholm ingår i en exklusiv skara städer som får besök av utställningen. Övriga städer är London, Tel Aviv, Madrid, Berlin, Amsterdam och Paris.

“Vi är oerhört glada att Westeros kommer till Stockholm. Game of Thrones: The Exhibition är en hyllning till alla världens Game of Thrones-fans, ett uppriktigt stort och varmt tack till dem för att de gjort serien till en världssuccé. HBO Nordic är  väldigt stolta att kunna presentera fem utställningsdagar – helt gratis – mitt i hjärtat av Stockholm”, säger Hervé Payan, VD för HBO Nordic.

Det kostar ingenting att besöka Game of Thrones: The Exhibition, som fokuserar på viktiga platser, karaktärer och relationer i serien. Förutom nästan 100 originalföremål från viktiga händelser i föregående säsonger så blir det ett par helt nya installationer som aldrig har visats förut. Speciellt utvalda föremål från den femte säsongen som har premiär på HBO Nordic 10 april finns också med.

Game of Thrones
Utställningen innehåller bland annat kostymer, rekvisita, rustningar och vapen. Kreativa och enastående hantverkare har bidragit till att ge serien en känsla av autenticitet.

Annons

GameOfThrones_Exhibition_03
Den omfattande kollektionen inkluderar ett imponerande stort antal kostymer och rustningar, ikoniska föremål som modeller av drakar och drakägg, vapen som armborst, dolkar, spjut, yxor och svärd, kronor och smycken, böcker, brev, kartor, sköldar, storyboards och mycket mer.

nyc_game_of_thrones_exhibition__ygritte_s_jacket_by_meisterprince-d6i6kac
Fans får en chans att vara med om en fängslande och interaktiv upplevelse som tar dem med till Westeros.

DSC04190_zps3a55ca7f
Järntronen. Förra året fick fans en chans att få sig själva avbildade på den ikoniska järntronen. Vågar vi gissa att den finns med i år också?

Alla besökare får (naturligtvis) också en chans att låta kreditkortet gå varmt och köpa officiella Game of Thrones-prylar.

GameOfThrones_Exhibition_02

Annons

Om handlingen
I en fiktiv del av världen som heter Westeros finns sju (!) riken som vart och ett av dem har legat i bitter och blodig konflikt med varandra genom historien. I början av serien råder ett slags undantagstillstånd eftersom kung Robert har samlat flera av rikena och försökt ingå i allians med andra. Men vintern är på gång …

Game of Thrones bygger George R.R. Martins bästsäljande romaner som dryper av klassisk fantasy – en genre vi i normala fall kan leva utan, men i den här serien är fantasyelementet nedtonat och handlingen fokuserar på karaktärerna och intrigerna som uppstår. Rena rama Dynastin möter Sagan om Ringen!

Margaery-Tyrell
Om Natalie Dormer (Margaery Tyrell) dyker upp lika lättklädd på utställningen vet vi inte, men serien innehåller massor av sex!

Game of Thrones Exhibit
Så här gick det för Eddard Stark (spelad av en lysande Sean Bean). Hans huvud är med på utställningen!

Utställningen, som presenteras av HBO Nordic, slår upp portarna den 7 mars i Kungsträdgården i Stockholm. Utställningen pågår till och med 11 mars och är helt gratis.

Annons

Läs mer om utställningen här!
2012-07-14-game_of_thrones-e1385083961895

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Läs också: