SUPERERBJUDANDE PÅ LJUD & BILD. 30% DENNA VECKA! SE ERBJUDANDET HÄR!

Första trailern: Kung Fu-klassiker får nytt liv på Netflix

”Crouching Tiger, Hidden Dragon” vann en Oscar. Nu får kultfilmen en uppföljare.

Den taiwanesiska mästerregissören Ang Lee gjorde ”Crouching Tiger, Hidden Dragon” som vann en Oscar för bästa utländska film 2000 – och för bästa foto, bästa musik och bästa scenografi!

Den är dessutom den icke engelskspråkiga film som dragit in mest pengar någonsin.

Då är det inte så konstigt att Netflix har bestämt sig för att visa uppföljaren, ”Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny”. Och den har premiär samtidigt på Netflix och på en rad IMAX-biografer i USA.

Foto: Netflix
Foto: Netflix

Fortsättningen, som först var tänkt att heta ”Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend”, är inte regisserad av Ang Lee men Michelle Yeoh är tillbaka i rollen som Yu Shu Lien. I den första filmen var det hon som skulle beskydda och transportera svärdet Green Destiny, som tillhörde hennes vän och hemlige beundrare Li Mu Bai (spelad av Chow Yun Fat).

I den nya filmen ska hon än en gång ta hand om svärdet, som en elak krigsherre vill lägga beslag på. Hon får hjälp av krigaren Meng Sizhao (Silent Wolf), som spelas Donnie Yen. Honom känner kung fu-älskare igen från filmerna om Ip Man – och han är för övrigt också med i den kommande Star Wars-filmen ”Rogue One”.

”Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny” har premiär på amerikanska Netflix 26 februari 2016. Enligt Netflix svenska Facebook-sida är det samma datum som gäller i Sverige.

Här är den första trailern:

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Nu har Black Week börjat på allvar. Här är hörlurarna du ska hålla utkik efter!
  Serien består av sex avsnitt och bygger på den kritikerrosade podcasten Equinox 1985.
  Black Friday är snart här. Så här handlar du säkert och gör de bästa klippen.
  Nu vill B&W också vara med i 48-tumsklubben!
  Nedräkningen till Black Friday har börjat, här är TV-apparaterna du ska hålla utkik efter!
  Komponenterna i den nya specialmodellen är av allra högsta klass.
  Nya TrueControl ANC låter dig välja hur mycket brusreducering och EQ du vill ha.
  Proffskameran Sony FX6 kombinerar det bästa av deras spegellösa systemkameror med det bästa inom 4K-filmkonst.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.