Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Chockerande säsongsavslutning

Sista avsnittet av Game of Thrones, säsong 5, präglas av död och skam!

Skrivet av / 2015-06-15 - 15:48
Chockerande säsongsavslutning

OBS! Artikeln innehåller spoilers!

 

I dag är det dukat för sista avsnittet av den femte säsongen av Game of Thrones – en säsong som tog god tid på sig att komma igång men som när den väl fick fart har gått som ett atomdrivet expresståg mot kvällens dramatiska final!

Gam-of-Thrones-5-10

Som det avslöjades för pressen redan i höstas tvingas drottningmodern, Cersei Lannister (Lena Headey) vandra ”Walk i Shame” genom King’s Landings’ gator i det sista avsnittet. Hon är anklagad för lögner och incest och sitter fängslad hos den religiösa sekten ”The Sparrows”, ledd av High Sparrow (Jonathan Pryce). Det var Cersei som byggde upp sektens makt för att bli av med hennes irriterande (och matlystna) svärdotter, drottning Margaery (Natalia Dormer), men planen gick i baklås och hon föll själv offer.

Scenen filmades trots stora protester i den kroatiska hamnstaden Dubrovnik. Kyrkan ville inte ha någon nakenhet i själva kyrkobyggnaden vilket ledde till att man var tvungna bygga upp kulisser till delar av inspelningen. Scenen slutade med en prislapp på dryga 1,5 miljoner kronor!

Game-of-Thrones-5-10_b

Får Drottning Margaery (Natalie Dormer) äntligen sin hämnd på sin onda och manipulativa svärmor?

GoT-S5E10-Stannis

Och vad händer med Stannis Baratheons korståg i norr? Möter han sitt Waterloo eller besegrar han släkten Bolton och kan befria Ramseys sexslav Sansa Stark (Sophie Turner)?

Efter flera nederlag och bister väder gav Stannis, chockerande nog, efter för trollkvinnan Melisandre (Carice van Houten), och brände sin dotter levande.

Jon-Snow1

Under tiden måste Jon Snow (Kit Harrington) slåss för att behålla makten om murens väktare, samtidigt som han värnar om den bräckliga alliansen med vildarna. Är han man nog?

Vad som händer med yngsta dottern Stark, Arya (Maisie Williams) bryr vi oss faktiskt inte om längre. Maken till tråkig karaktärsutveckling genom en hel säsong har vi knappt sett maken till.

OCH en av huvudkaraktärerna dör …

Allt detta, och mer därtill får du (kanske) svar på i den spännande säsongsavslutningen. Går redan NU att strömma på HBO Nordic och kan ses på C More Series HD klockan 21:00 i kväll.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Veronika - se den nya trailern!

Ronja Rövardotter i tv-serieformat

Ny nordisk kriminalserie på SkyShowtime

Det blir inte snabbare än så här!

Senaste societetsnytt från London anno 1815

Slår alla rekord!

Redo för en ny omgång?

Popdrottningen kommer hem till dig!

Nu blir det nordisk seriefest!

Comeback kid?

Kanslern har talat!

Premiär idag!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen