TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Snabbare och mer kvadratisk

HP Spectre x360 har en mer fyrkantig skärm än vanligt bredformat.

också görs hemifrån. Men kanske är det på tiden att uppgradera hemmakontoret med lite bättre utrustning? HP är redo med en ny serie datorer.

I den bättre änden hittar vi HP Spectre x360 14.

Precis som tidigare Spectre-generationer är detta en elegant designad dator med ett 360-graders gångjärn så att den – eftersom den dessutom är utrustad med pekskärm och penna – även kan användas som surfplatta.

Den nästan kvadratiska skärmen är tillbaka. HP Spectre x360 har en 14-tums skärm i 3:2-format. (Foto: HP)

Den mest slående nyheten i Spectre x360 är att HP efter mer än ett årtionde med widescreen-skärmar har återuppfunnit det förhållandevis höga visningsformatet. Inte 4:3 som på den gamla goda tiden, utan 3:2. Det ger 20 procent mer plats på höjden och har ungefär samma proportioner som ett liggande A4-ark.

Skärmupplösningen är 3000 x 2000 pixlar och det kommer också en version med OLED-panel.

Hårda fakta om maskinens inre är att Spectre x360 14 levereras med den helt nya, 11:e generationens Intel Core-processor som ska göra den till en tredjedel snabbare än förra årets modell. Batteritiden är upp till 17 timmar.

Pris och tillgänglighet

HP Spectre x360 14 kommer i butiker i november. Priset börjar på 15 000 kronor. Det kommer också en något billigare modell med 13-tums skärm.

Lämna en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.