TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Snabbare och mer kvadratisk

HP Spectre x360 har en mer fyrkantig skärm än vanligt bredformat.

forfatter
Publicerad 2020-10-12 - 20:24

också görs hemifrån. Men kanske är det på tiden att uppgradera hemmakontoret med lite bättre utrustning? HP är redo med en ny serie datorer.

I den bättre änden hittar vi HP Spectre x360 14.

Precis som tidigare Spectre-generationer är detta en elegant designad dator med ett 360-graders gångjärn så att den – eftersom den dessutom är utrustad med pekskärm och penna – även kan användas som surfplatta.

Den nästan kvadratiska skärmen är tillbaka. HP Spectre x360 har en 14-tums skärm i 3:2-format. (Foto: HP)

Den mest slående nyheten i Spectre x360 är att HP efter mer än ett årtionde med widescreen-skärmar har återuppfunnit det förhållandevis höga visningsformatet. Inte 4:3 som på den gamla goda tiden, utan 3:2. Det ger 20 procent mer plats på höjden och har ungefär samma proportioner som ett liggande A4-ark.

Skärmupplösningen är 3000 x 2000 pixlar och det kommer också en version med OLED-panel.

Hårda fakta om maskinens inre är att Spectre x360 14 levereras med den helt nya, 11:e generationens Intel Core-processor som ska göra den till en tredjedel snabbare än förra årets modell. Batteritiden är upp till 17 timmar.

Pris och tillgänglighet

HP Spectre x360 14 kommer i butiker i november. Priset börjar på 15 000 kronor. Det kommer också en något billigare modell med 13-tums skärm.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kom i centrum av mötet Med 4x zoom lovar Creative Live! Cam Sync V3 att sätta dig i mitten av ... Zoom.
Kreativa superkrafter MSI har inte sparat på något i Creator Z17. Det syns på prislappen.
90-talet ringer: Winamp är tillbaka I internets barndom och skribentens ungdom var det Winamp som styrde musiken till festen. Nu är spelaren tillbaka efter nästan 10 års frånvaro.
Nu finns Samsungs nya spelskärmar att köpa De nya Odyssey Neo G8- och Odyssey Neo G7 4K-skärmarna lovar rejäl prestanda!
Kone skippar sladden 15 års forskning tog det innan den klassiska spelmusen Roccat Kone XP kom i en trådlös utgåva.
Razers tåliga ljusdrivna tangenter Razer DeathStalker V2 har uppdaterats med lägre, lättare tangenter som håller längre.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend