Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

iPhone 12 sätter rekord

Apple är världens mest värdefulla företag igen.

Man måste titta på siffrorna två gånger, minst, för att fatta hur stora de är. Apple, som i går kväll avslöjade försäljningssiffrorna för förra kvartalet, överträffade alla förväntningar och slutade med en omsättning på 111,44 miljarder dollar. Alltså 930 miljarder kronor …

Detta innebär att Apple har ett marknadsvärde på 2 400 miljarder dollar och därmed är världens mest värdefulla företag igen.

Som jämförelse hade Facebook en omsättning på 28 miljarder dollar senaste kvartalet och aktieraketen Tesla slutade på nästan 11 miljarder dollar.

Försäljningen av iPhone står fortfarande för den största delen av Apples intäkter och slutade på 65,6 miljarder dollar – en ökning med 17 procent – men de nya Mac-datorerna med M1-processor ökade försäljningen med så mycket som 21 procent, till 8,68 miljarder. iPad-försäljningen ökade till 8,44 miljarder. Också dollar.

I kvartalsrapporten sa Apples VD Tim Cook att omsättningen hade kunnat bli ännu högre om inte Covid-19-viruset hade lett till att så många butiker tvingats stängda.

Annons

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.