TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

iPhone 12 sätter rekord

Apple är världens mest värdefulla företag igen.

Man måste titta på siffrorna två gånger, minst, för att fatta hur stora de är. Apple, som i går kväll avslöjade försäljningssiffrorna för förra kvartalet, överträffade alla förväntningar och slutade med en omsättning på 111,44 miljarder dollar. Alltså 930 miljarder kronor …

Detta innebär att Apple har ett marknadsvärde på 2 400 miljarder dollar och därmed är världens mest värdefulla företag igen.

Som jämförelse hade Facebook en omsättning på 28 miljarder dollar senaste kvartalet och aktieraketen Tesla slutade på nästan 11 miljarder dollar.

Försäljningen av iPhone står fortfarande för den största delen av Apples intäkter och slutade på 65,6 miljarder dollar – en ökning med 17 procent – men de nya Mac-datorerna med M1-processor ökade försäljningen med så mycket som 21 procent, till 8,68 miljarder. iPad-försäljningen ökade till 8,44 miljarder. Också dollar.

I kvartalsrapporten sa Apples VD Tim Cook att omsättningen hade kunnat bli ännu högre om inte Covid-19-viruset hade lett till att så många butiker tvingats stängda.

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.