TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Philips lanserat två interaktiva skärmar med touch

Philips släpper 17- och 24-tums datorskärm med pekfunktion. Den största heter 242B9TL och har Full HD-upplösning.

Två nya LCD-skärmar lanseras under Philips paraply. Båda har SmoothTouch-pekfunktion, som är en kapacitiv 10-punkts beröringsteknik som ger PC-användare pekfunktioner på externa bildskärmar. Tekniken ska också garantera snabba reaktioner.

Antireflexbeläggningen gör att skärmarna passar för ljusa miljöer och för att bli tåliga mot repor är glasytan härdad till en hårdhet på 7H (där 5H är vanligt glas och 10H är diamant). Dessutom är fronten vatten- och dammtät med IP65-certifiering. Baksidan kan däremot inte vara stänksäker eftersom den behöver ventilation.

242B9TL och 172B9TL

Skärmarna finns i 17 och 24 tum, med beteckningarna 172B9TL och 242B9TL. Den senare har Full HD-upplösning med 1920 x 1080 pixlar (16:9), medan den minsta har SXGA-upplösning, alltså 1280 x 1024 pixlar (5:4).

Båda modellerna har HDMI-ingång och DisplayPort-anslutning. Dessutom finns två USB 3.1-portar för snabb dataöverföring.

Pekfunktionen kan användas med fingrarna, en passiv beröringspenna gjord av ett elektriskt ledande ämne eller gummi, samt vissa typer av handskar.

Bildkvalitet

För att ge bästa möjliga bild när man arbetar eller blir road är båda modellerna flimmerfria och har en SmartContrast-funktion som automatiskt justerar färger och ljusstyrka efter bakgrundsbelysningen. Båda har också en LowBlue-funktion, som minskar mängden blått ljus och därmed skyddar nattsynen bättre.

Bordsstativ ingår och skärmarna är kompatibla med VESA-fästen.

Philips 172B9TL och Philips 242B9TL kostar cirka 4 000 respektive 4 500 kronor.

philips.se

Lämna en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.