Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

En bärbar du inte kan ha ihjäl

Om du har ett hårt och smutsigt arbete, eller bara är fumligare än de flesta, så ställer det speciella krav på datorn.

Panasonic Toughbook 33 är en uppdaterad version av den ultra-tåliga 2-i-1-datorn, med högre prestanda, dubbelt så mycket minne och lagringsutrymme men en snarlik prislapp. Datorn har dessutom ett löstagbart tangentbord så att skärmen kan användas som surfplatta.

Processorn är en tionde generationens Intel Core i5-10310U med fyra processorkärnor. Det finns 15 GB RAM-minne som kan utökas till 32 GB. Lagringsutrymmet är 512 GB SSD. Batteritiden är 20 timmar och om det inte räcker så kan de dubbla batterierna bytas ut medan man jobbar, utan att datorn behöver stängas av. Skärmen är 12 tum stor och har 2160 x 1440 pixlar samt en ljusstyrka på 1200 nits, så den kan användas utomhus i solljus.

Toughbook 33 är damm- och vattentålig (IP65-klassad).

Toughbook 33: Pris

Sådan här oförstörbarhet kostar. 36 000 kronor, närmare bestämt. Om du klarar dig utan tangentbordet kan sparar du 5 000 kronor.

Panasonic Toughbook 33

Du behöver inte gå i krig för att behöva en laptop tål vatten och omild behandling. (Foto: Panasonic)

Annons

panasonic.se

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.