TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

En bärbar du inte kan ha ihjäl

Om du har ett hårt och smutsigt arbete, eller bara är fumligare än de flesta, så ställer det speciella krav på datorn.

Panasonic Toughbook 33 är en uppdaterad version av den ultra-tåliga 2-i-1-datorn, med högre prestanda, dubbelt så mycket minne och lagringsutrymme men en snarlik prislapp. Datorn har dessutom ett löstagbart tangentbord så att skärmen kan användas som surfplatta.

Processorn är en tionde generationens Intel Core i5-10310U med fyra processorkärnor. Det finns 15 GB RAM-minne som kan utökas till 32 GB. Lagringsutrymmet är 512 GB SSD. Batteritiden är 20 timmar och om det inte räcker så kan de dubbla batterierna bytas ut medan man jobbar, utan att datorn behöver stängas av. Skärmen är 12 tum stor och har 2160 x 1440 pixlar samt en ljusstyrka på 1200 nits, så den kan användas utomhus i solljus.

Toughbook 33 är damm- och vattentålig (IP65-klassad).

Toughbook 33: Pris

Sådan här oförstörbarhet kostar. 36 000 kronor, närmare bestämt. Om du klarar dig utan tangentbordet kan sparar du 5 000 kronor.

Panasonic Toughbook 33
Du behöver inte gå i krig för att behöva en laptop tål vatten och omild behandling. (Foto: Panasonic)

panasonic.se

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.