Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Ny MacBook Air

Ny Apple M2-processor gör debut i MacBook Air.

Av / 2022-06-06 - 21:30
Ny MacBook Air

Snabbare, mindre strömförbrukning och bättre grafikprestanda, säger Apple om den nya M2-processorn. Som debuterar i nya och omdesignade MacBook Air – och i en uppgraderad MacBook Pro.

Enligt Apple bygger den nya M2-generationen på en 5 nm-arkitektur, som ger upp till 100 GB/s minnesbandbredd, upp till 24 GB integrerat minne (från 16 GB) och upp till 35 procent bättre grafik. Och prestanda påstås vara 18 procent bättre än M1-processorn vi har sett tidigare.

Skjermbilde 2022 06 06 kl. 20.04.27
MacBook Air 2022. Foto: Apple

M2 är kärnan i den nya generationens MacBook Air, som är en helt ny konstruktion jämfört med förra generationens Air. Den kilformade designen har försvunnit, i stället får man en helt platt Mac i fyra färger och med den magnetiska MagSafe-laddkontakten, två USB-C-kontakter för tillbehör och ett hörlursuttag som klarar tungdrivna hörlurar med hög impedans.

Datorn är bara 11,3 mm tjock och har en 13,6-tums Liquid Retina-skärm, 1080 HD FaceTime-kamera, upp till 2 TB SSD, 24 GB minne och Touch ID.

MacBook Pro 13

Skjermbilde 2022 06 06 kl. 20.06.54
MacBook Air 13,6 tum. Foto: Apple

 

Vi får inte heller glömma bort att Apple även har uppdaterat 13-tumsversionen av MacBook Pro, med samma M2-processor som i nya Air. Men här får man dessutom Apples touchbar ovanför tangentbordet.

MacBook Air 13,6 och MacBook Pro 13 med M2-arkitektur kommer i juli. MacBook Air med M2 kostar från 16 500 kronor och en 13-tums MacBook Pro med M2 kostar från 17 500 kronor.

”Vi ser verkligen fram emot att använda M2-chippet i världens två mest populära bärbara datorer – MacBook Air och 13-tums MacBook Pro”, säger Greg Joswiak, Apples marknadschef.

MacBook Air har gjorts om helt och hållet kring M2-chippet och har blivit tunnare, lättare och snabbare och fått en större skärm, bättre kamera och ett batter som håller hela dagen. Den finns i fyra snygga utföranden. Det är bara med Apples chip vi kan skapa en så tunn och lätt bärbar dator med en fläktlös design och sådana här höga prestanda och funktionalitet. 13-tums MacBook Pro får också M2-chippet och med det kommer otrolig prestanda, ProRes-acceleration, upp till 24 GB delat minne och upp till 20 timmars batteritid, vilket gör vår mest bärbara avancerade maskin ännu bättre.”

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Många skärmfunktioner för få kronor

Logitech-kitet överbryggar klyftan mellan arbete och hem

AI flyttar in i ThinkPad

Dells bärbara datorer med AI

HP:s bärbara datorer har blivit smartare

Apple uppgraderar Macbook Air

Kristallklar datorskärm med AI

Det är en ny AI i stan

Arbetsro på kontoret

Världens första stationära PC hittad i ett gammalt hus

Hejdå iTunes för Windows

Asus med dubbla skärmar finns i Sverige

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen