Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

MWC 2022: Gaming måste inte vara dyrt

Lenovo utlovar speldatorer till överkomliga priser med IdeaPad Gaming 3.

Av / 2022-03-02 - 14:24
MWC 2022: Gaming måste inte vara dyrt

Förutom en strid ström bärbara datorer till arbetsplatsen, som vi rapporterade om i går, har Lenovo även presenterat ett par datorer för hemmaunderhållning på MWC i Barcelona. Och priserna är långt ifrån avskräckande. De börjar på lite drygt 10 000 kronor.

De två nya spelbärbara datorerna IdeaPad Gaming 3i och IdeaPad Gaming 3 ska ha tillräckligt med spel- och grafikmuskler för att imponera på både lagkamrater och motståndare – och ändå vara tillräckligt bärbara för att man ska kunna ta dem under armen på väg till klassrummet eller nästa LAN-party.

Enligt pressmeddelandet är de nya datorerna ”kraftfullare än en ultrabook” när det gäller nya spel. Vilket naturligtvis är sant, eftersom spel inte är ultrabooks starka sida.

16 IdeaPad Gaming 3 Gen7 Rear
Utblås. IdeaPad 3 har en baksida som skulle passa på en Ford Thunderbird. (Foto: Lenovo)

Datorerna kör Windows 11 och finns med antingen 12:e generationens Intel Core i7-processorer eller AMD Ryzen 6000. Bildskärmarna har en rimlig uppdateringsfrekvens på 165 Hz. Och äntligen kan vi börja betrakta Full HD som ett minne blott. Upplösningen är antingen WQHD+ (2560 x 1600 pixlar) i 16-tumsversionen eller WQHD (2560 x 1440 pixlar) i 15,6-tumsversionen. Även om det lilla tillägget ”upp till” fortfarande visar att det bara gäller toppmodellerna.

Grafikkortet är – upp till – Nvidia GeForce RTX 3060. Men startpriserna här nedan gäller förmodligen mer stillsamma modeller.

Priser och tillgänglighet

Toppmodellen på 16 tum börjar på 1 100 euro. Intel-versionen kommer i juni, AMD-versionen är klar en månad senare.

Den något mindre 15,6-tummaren kommer att kosta från 1 000 euro. Intel-versionen klar i maj medan AMD dröjer till i juni.

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Krig om AI-processorer

Asus går all-in på AI

Google ska göra AR-glasögon

ICQ-chatten stänger

Copilot+ en ”mardröm för privatlivet”

Populär konferenskamera får en uppföljare

Nu kommer de snabba, intelligenta datorerna

Ingen M4 för stationär Mac i år

Dell Inspiron: Flexibla laptops till skrivbordet

Små och kraftfulla datorer med grön look

Sugen på en snabbare dator?

Ljuger Qualcomm om Snapdragon X?

Rulla till toppen