TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!
Nyhet

MSI Prestige 16 med Mini-LED

MSI Prestige 16 är en ny bärbar kontorsdator från MSI, som är den första som har fått bakbelysning med Mini-LED.

forfatter
Publicerad 2022-11-20 - 13:42

Prestige-serien från MSI står för datorer för kontors- och hemmabruk, snarare än de hardcore-speldatorer som företaget traditionellt är känt för.

MSI Prestige 16 är en ny modell i serien, som prestandamässigt ser ut att placera sig mitt emellan hemmakontor och spel. Således har toppmodellen Nvidia GeForce-grafik. Och även om GeForce RTX 3050 Ti definitivt inte är blixtsnabb, är den ändå snabbare än integrerad Intel Iris Xe-grafik.

Mest intressant är att skärmen på MSI Prestige 16 har bakbelysning med Mini-LED. Mini-lysdioder är mestadels från dyrare TV-apparater, men tekniken är också intressant i PC-skärmar. Genom att använda extra små lysdioder för bakbelysning uppnås bättre kontrast och ljusstyrka. Således bör MSI Prestige 16 uppfylla HDR 1000-standarden.

MSI Prestige 16 med Mini-LED och GeForce-grafik finns från 24 0000 kronor, medan en version med konventionell skärm och Intel Iris-grafik kan köpas från 16 500 kronor.

Annons
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna en kommentar

Färgsprakande skärm från MSI MSI Prestige 16 är en ny bärbar kontorsdator från MSI, som är den första som har fått bakbelysning med Mini-LED.
Kostar den verkligen inte mer? Acer Swift 5 ser ut och beter sig som en leksak för höga chefer. Men kostar så lite att de flesta har råd att vara med.
Ge den gamla datorn snabb uppkoppling Netgear AXE3000 ger enkel åtkomst till den blixtsnabba Wi-FI 6E med en USB 3.0-adapter.
Trust är tyst som en mus Om du - eller din omgivning - störs av klapprande tangenter och klickande musknappar, har Trust ett tyst erbjudande.
Fin för de flesta Lenovos lättvikts-spelmaskin ger bra prestanda för de flesta spel utan att krossa budgeten. Men den är inte upphetsande.
Vi tappar hakan! Den stora Asus-skärmens OLED-panel har perfekt svärta och ger tillsammans med den matta ytan den bästa spelkänslan vi har haft.
Följ Ljud & Bild