Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

MSI Prestige 16 med Mini-LED

MSI Prestige 16 är en ny bärbar kontorsdator från MSI, som är den första som har fått bakbelysning med Mini-LED.

Av / 2022-11-20 - 13:42
MSI Prestige 16 med Mini-LED

Prestige-serien från MSI står för datorer för kontors- och hemmabruk, snarare än de hardcore-speldatorer som företaget traditionellt är känt för.

MSI Prestige 16 är en ny modell i serien, som prestandamässigt ser ut att placera sig mitt emellan hemmakontor och spel. Således har toppmodellen Nvidia GeForce-grafik. Och även om GeForce RTX 3050 Ti definitivt inte är blixtsnabb, är den ändå snabbare än integrerad Intel Iris Xe-grafik.

Mest intressant är att skärmen på MSI Prestige 16 har bakbelysning med Mini-LED. Mini-lysdioder är mestadels från dyrare TV-apparater, men tekniken är också intressant i PC-skärmar. Genom att använda extra små lysdioder för bakbelysning uppnås bättre kontrast och ljusstyrka. Således bör MSI Prestige 16 uppfylla HDR 1000-standarden.

MSI Prestige 16 med Mini-LED och GeForce-grafik finns från 24 0000 kronor, medan en version med konventionell skärm och Intel Iris-grafik kan köpas från 16 500 kronor.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Krig om AI-processorer

Asus går all-in på AI

Google ska göra AR-glasögon

ICQ-chatten stänger

Copilot+ en ”mardröm för privatlivet”

Populär konferenskamera får en uppföljare

Nu kommer de snabba, intelligenta datorerna

Ingen M4 för stationär Mac i år

Dell Inspiron: Flexibla laptops till skrivbordet

Små och kraftfulla datorer med grön look

Sugen på en snabbare dator?

Ljuger Qualcomm om Snapdragon X?

Rulla till toppen