Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

MSI MAG Coreliquid E: Kallare är bättre

Kylarna i MSI MAG Coreliquid E-serien är verkligen "coola".

Av / 2023-09-19 - 11:38
MSI MAG Coreliquid E: Kallare är bättre

MSI MAG Coreliquid E är en serie vattenkylare som är avsedda för både spelare och kreatörer. De är vanligtvis effektivare och tystare än rena fläktbaserade kylare, vilket innebär att även de som använder sin dator med ett stereo- eller hemmabiosystem bör föredra den här lösningen. Och om du undrar så är poängen med en kylare att den gör att processorn kan arbeta snabbare utan att överhettas. Alltså kan hela datorn bli snabbare med tillräckligt mycket kylning.

MSI CoreLiquid E240
MSI MAG CoreLiquid E240. Foto: MSI

Solförmörkelse

Utseendemässigt är kylarna inspirerade av en solförmörkelse, men också av ”tidens gång”, vad nu det betyder. MSI lovar att maximera värmeavledningen och därmed öka prestandan. Kylarna fungerar bäst med ett MSI-moderkort, och dessutom med MSI Centre-appen för att öka användarkontrollen över kylningen.

MSI CoreLiquid contact area
Foto: MSI

Större kontaktyta = bättre kylning

Ökad värmeavledning uppnås genom att kontaktytan mellan vattenkanalen och vattensektionens kopparbas utökas. Genom att göra den kalla kontaktytan större kyls processorn mer effektivt.

Läs också Här är höstens stora spellanseringar "Inomhussäsongen" är precis runt hörnet, och vad är bättre än att sätta sig till rätta med de bästa nya spelen? Här är de 10 som vi ser mest fram emot.

Man har också arbetat med pumpen genom att bättre separera de varma och kalla delarna och därigenom öka temperaturskillnaden mellan dem. Tillsammans med en kraftfull trefaspumpmotor resulterar detta i snabbare kylning. På så sätt kan processorn hålla en högre ”hastighet” utan att kompromissa med sin livslängd.

MSI E240-pump-cooling-04
Foto: MSI

MSI MAG Coreliquid E: tillgänglighet och pris

Det finns två kylare i serien hittills, E240 och E360, där siffran står för antalet millimeter i längd. MAG Coreliquid E240 i svart eller vitt kostar cirka 1 800 kronor, medan den större E360 kostar cirka 2 500 kronor. Båda finns till försäljning nu.

Mer info: msi.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Små och kraftfulla datorer med grön look

Sugen på en snabbare dator?

Ljuger Qualcomm om Snapdragon X?

AOC blir seriösa

Chromebooks med mer kraft

Möblera hemmet med IKEA-AI

Många skärmfunktioner för få kronor

Logitech-kitet överbryggar klyftan mellan arbete och hem

AI flyttar in i ThinkPad

Dells bärbara datorer med AI

HP:s bärbara datorer har blivit smartare

Apple uppgraderar Macbook Air

Ljud & Bild
Rulla till toppen