Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Microsoft upprustar med nya hybrid-laptops

Surface Book 3 och Surface Go 2 är de senaste tillskotten till Microsofts Surface-serie.

Av / 2020-05-07 - 14:56
Microsoft upprustar med nya hybrid-laptops

Microsoft har återigen presenterat nya produkter i Surface-serien, som senast förnyades i höstas med Surface Laptop 3, Surface Pro 7 och Surface Pro X.

Den här gången är det Seattle-företagets starkaste bärbara dator i Surface Book-serien som kommer i en ny version, plus att den lilla och flexibla surfplattan Surface Go har uppdaterats.

Microsofts starkaste bärbara hybriddator hittills, Surface Book 3, är extremt flexibel. (Foto: Microsoft)

Surface Book 3

Enligt Microsoft är Surface Book 3 deras mest kraftfulla bärbara dator hittills. Hybridmaskinen finns i två versioner, med 13- respektive 15-tums skärm – båda i 3:2-format och med 3000 x 2000 respektive 3240 x 2160 pixlars upplösning – och båda storlekarna har 10:e generationens Intel Core-processor, Wi-Fi 6 och Windows 10.

Den största modellen har upp till 32 GB RAM samt 2 TB SSD. Och för alla som älskar gaming har 15-tums Surface Book 3 ett NVDIA GeForce-grafikkort som har tillräckligt med muskler för att köra de bästa Xbox Game Pass-PC-titlarna i 1080p-upplösning med 60 bilder per sekund, skriver Microsoft i sitt pressmeddelande.

Surface Book 3 kostar från 21 000 kronor för 13-tummaren och 29 500 kronor för 15-tummaren. De olika modellerna släpps 5 juni.

Surface Go 2 är Microsofts lättaste och mest flexibla hybriddator. (Foto: Microsoft)

Surface Go 2

Detta är en lättare, smalare och mindre version av Surface Pro-serien – alltså en Windows 10-baserad surfplatta med separat tangentbord. Målgruppen är skolbarn och studenter som behöver en prisvärd, flexibel hybriddator som kan användas för både skola och underhållning.

I sitt pressmeddelande skriver Microsoft:

”Enheten har fått studiomickar och vår dubbla mikrofonlösning för att öka klarhet i röst och minska bakgrundsljud under Teams-möten eller videochattar. Enheten har fått en 5MP kamera framtill och vi har även adderat en ny kamera-app för kameran baktill som bland annat gör det enklare att scanna dokument och anteckningar.”

Surface Go 2 kan göras personlig med fodral och andra tillbehör som finns i en mängd olika färger, inklusive silver, svart, röd och blå. Priserna börjar på 5 200 kronor när Surface Go 2 dyker upp i butikerna 12 maj.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Chromebooks med mer kraft

Möblera hemmet med IKEA-AI

Många skärmfunktioner för få kronor

Logitech-kitet överbryggar klyftan mellan arbete och hem

AI flyttar in i ThinkPad

Dells bärbara datorer med AI

HP:s bärbara datorer har blivit smartare

Apple uppgraderar Macbook Air

Kristallklar datorskärm med AI

Det är en ny AI i stan

Arbetsro på kontoret

Världens första stationära PC hittad i ett gammalt hus

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen