TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Lego visar “Halloween-dator” med 20 000 klossar

Med Halloween precis runt hörnet avslöjar Lego sitt läskigaste(?) byggnadsverk.

forfatter
Publicerad 2022-10-26 - 16:14

Ett PC-kabinett av Lego-klossar? Ja, nu har vi sett det också! I samband med Halloween 2022 den 31 oktober har Lego skapat sin egen spel-PC, närmare bestämt ett skräckkabinett …

Spel-PC byggd av 20 000 Lego-klossar

Halloween-datorn är gjord som ett gigantiskt spökhus: Utan att vi påstår oss vara Lego-experter(!) verkar det vara inspirerad av Haunted House #10273 Lego-setet – bara att den här upplagan är betydligt större och mer påkostad.

Halloween-datorn består av hela 20 000 klossar och är full av lömskheter på insidan, liksom förstklassig hårdvara. Grafiken hanteras av en NVIDIA GeForce RTX 3090, medan huvudprocessorn är en 16-kärnig Intel i9-12900KF. Lego har i övrigt utrustat skräckkabinettet med vattenkylning, vilket gör att de högpresterande komponenterna kan hålla temperaturen under krävande spelsessioner. Bland annat finns det en stor spindel i vattentanken.

Kan du köpa den här?

Lego PC är förmodligen främst ett PR-stunt för att fira Halloween, och Halloween-kabinettet kommer sannolikt inte att säljas. Men det kan möjligen inspirera till att bygga något liknande?

Du kan få en glimt av datorn i den här videon som Lego nyligen publicerade på Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LEGO (@lego)

Lämna en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
MSI RTX 40: Nya prisbelönta serier med bärbara datorer

Ta språnget till en helt ny nivå med de senaste grafikkorten i GeForce RTX 40-serien och 13:e generationens Intel® Core™-processorer.

lbpluss
Bästa skärmen för högupplöst gaming? Vill du ha en fantastisk spelkänsla och dessutom neutrala och bra färger direkt ur kartongen så är det här rätt skärm för dig.
Wi-Fi 7-router för spel Routern har en ny antenndesign och nätverkshastighet på upp till 19 Gbit/s.
lbpluss
Caffe latte-segmentets hetaste dröm 14-tums MacBook Pro med M2 Pro-processor är den bästa och snabbaste bärbara datorn i sin prisklass. Men Apple borde uppgradera webbkameran.
lbpluss
Så snabb är den första PC:n med GeForce RTX 4090 Erazer Beast X40 från tyska Medion är den snabbaste datorn vi har testat. Men det kostar att ligga på topp.
lbpluss
En perfekt Mac för många Man kommer långt med nya Mac Mini, men man får vara beredd att betala för uppgraderingar.
Följ Ljud & Bild