Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik
L&B Home:s Julkalender: Lucka 04Delta

Nyhet

HP lanserar 17-tums vikbar 3-i-1-dator

HP:s Spectre Foldable PC utlovar imponerande prestanda och full flexibilitet.

Skrivet av / 2023-10-06 - 14:17
HP lanserar 17-tums vikbar 3-i-1-dator

HP har lanserat HP Spectre Foldable PC, en 3-i-1-enhet med en vikbar 17-tumsskärm som kombinerar funktioner för bärbar dator, surfplatta och stationär dator.

Användare söker ökad flexibilitet för arbete, uppkoppling och underhållning i sina hybridliv som traditionella bärbara datorer inte alltid kan tillgodose”, säger Jo Tan, senior vice president & division president för Personal Systems Consumer Solutions på HP.

Framtidssäkrad flexibilitet

Enligt HP gör Spectre Fold allt detta genom att låta den nya datorn växla mellan tre formfaktorer. Användarna kan växla mellan en bärbar dator, surfplatta och stationär dator tack vare en vikbar skärm och ett integrerat gångjärn, som enligt tillverkaren är extremt robust.

Spectre Fold är världens första vikbara dator som kombinerar en och en halv skärm med ett fysiskt tangentbord, hävdar HP, och inga extra kablar krävs för att ladda det trådlösa Bluetooth-tangentbordet eller pennan eftersom enheten har integrerad trådlös laddning.

(Foto: HP)

Hybriddatorns utökade skärm utnyttjar Windows Snap tillsammans med ett HP-förbättrat läge för att anpassa Windows-layouten snabbt och smidigt. Användarna kan växla mellan innehåll och fönster som vanligt i traditionellt laptop-läge, redigera foton i Photoshop i utökat laptop-läge eller njuta av en IMAX-film i fullskärm på världens första vikbara PC med IMAX Enhanced Certification, lovar tillverkaren.

Prestanda och funktioner

Spectre Fold har inbyggd AI för säkerhet, välbefinnande och rörelsehantering. Ett inbyggt AI-chip anpassar sig till användarens behov och möjliggör funktioner som automatisk låsning om man flyttar sig bort från datorn – och aktivering när man närmar sig igen. Andra AI-baserade funktioner är automatisk skärmdimning och integritetsvarningar.

(Foto: HP)

Datorn drivs av en 12:e generationens Intel Core i7-processor baserad på Intel Evo-plattformen. Den har även Intel Iris Xe Graphics och Wi-Fi 6E samt gott om lagringsutrymme med 16 GB minne och 1 TB SSD. HP utlovar en batteritid på upp till 12 timmar i laptop-läge och upp till 11 timmar i desktop-läge.

Pris och tillgänglighet

HP Spectre Foldable PC förväntas finnas tillgänglig på ett stort antal marknader senare i år. Prissättning kommer att meddelas närmare produktens lansering, enligt HP.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Apple håller fast vid Lightning ett litet tag till

Ingen 27-tums iMac

Fler portar till Chromebook

Vikbar PC äntligen klar efter ett års försening

Vad sjutton är Copilot?

MacBook Pro i svart!

Blixtsnabb ny iMac

Apple drar ifrån konkurrenterna

Qualcomm slår Apple M1

Få upp till 19 gigabit trådlöst nätverk

Överlägsen WiFi-hastighet

Böjda tangenter för trötta handleder

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen