Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

HP lanserar 17-tums vikbar 3-i-1-dator

HP:s Spectre Foldable PC utlovar imponerande prestanda och full flexibilitet.

Av / 2023-10-06 - 14:17
HP lanserar 17-tums vikbar 3-i-1-dator

HP har lanserat HP Spectre Foldable PC, en 3-i-1-enhet med en vikbar 17-tumsskärm som kombinerar funktioner för bärbar dator, surfplatta och stationär dator.

Användare söker ökad flexibilitet för arbete, uppkoppling och underhållning i sina hybridliv som traditionella bärbara datorer inte alltid kan tillgodose”, säger Jo Tan, senior vice president & division president för Personal Systems Consumer Solutions på HP.

Framtidssäkrad flexibilitet

Enligt HP gör Spectre Fold allt detta genom att låta den nya datorn växla mellan tre formfaktorer. Användarna kan växla mellan en bärbar dator, surfplatta och stationär dator tack vare en vikbar skärm och ett integrerat gångjärn, som enligt tillverkaren är extremt robust.

Spectre Fold är världens första vikbara dator som kombinerar en och en halv skärm med ett fysiskt tangentbord, hävdar HP, och inga extra kablar krävs för att ladda det trådlösa Bluetooth-tangentbordet eller pennan eftersom enheten har integrerad trådlös laddning.

(Foto: HP)

Hybriddatorns utökade skärm utnyttjar Windows Snap tillsammans med ett HP-förbättrat läge för att anpassa Windows-layouten snabbt och smidigt. Användarna kan växla mellan innehåll och fönster som vanligt i traditionellt laptop-läge, redigera foton i Photoshop i utökat laptop-läge eller njuta av en IMAX-film i fullskärm på världens första vikbara PC med IMAX Enhanced Certification, lovar tillverkaren.

Prestanda och funktioner

Spectre Fold har inbyggd AI för säkerhet, välbefinnande och rörelsehantering. Ett inbyggt AI-chip anpassar sig till användarens behov och möjliggör funktioner som automatisk låsning om man flyttar sig bort från datorn – och aktivering när man närmar sig igen. Andra AI-baserade funktioner är automatisk skärmdimning och integritetsvarningar.

(Foto: HP)

Datorn drivs av en 12:e generationens Intel Core i7-processor baserad på Intel Evo-plattformen. Den har även Intel Iris Xe Graphics och Wi-Fi 6E samt gott om lagringsutrymme med 16 GB minne och 1 TB SSD. HP utlovar en batteritid på upp till 12 timmar i laptop-läge och upp till 11 timmar i desktop-läge.

Pris och tillgänglighet

HP Spectre Foldable PC förväntas finnas tillgänglig på ett stort antal marknader senare i år. Prissättning kommer att meddelas närmare produktens lansering, enligt HP.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Snabbt internet till överkomligt pris

Jensen Huang Superstar

Krig om AI-processorer

Asus går all-in på AI

Google ska göra AR-glasögon

ICQ-chatten stänger

Copilot+ en ”mardröm för privatlivet”

Populär konferenskamera får en uppföljare

Nu kommer de snabba, intelligenta datorerna

Ingen M4 för stationär Mac i år

Dell Inspiron: Flexibla laptops till skrivbordet

Små och kraftfulla datorer med grön look

Rulla till toppen