Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Håll Teams-möten i 4K med Poly Studio X52

Poly Studio X52 är en AI-kontrollerad videobar för medelstora videomöten.

Skrivet av / 2023-07-10 - 18:55
Håll Teams-möten i 4K med Poly Studio X52

Även om de flesta är tillbaka på kontoret har behovet av digitala möteslösningar märkligt nog bara vuxit. För samtidigt som alla kunde se och höra varandra någorlunda bra, eftersom vi satt var för sig bakom separata skärmar under coronatiden, är det svårt för kameran och mikrofonen att fånga alla deltagare runt bordet i företagets stora mötesrum. Till nackdel för de som sitter bakom skärmarna hemma och försöker hänga med.

De flesta är tillbaka på kontoret igen. Men för den som sitter hemma eller på andra avdelningar är det svårt att följa vad som händer vid ett stort konferensbord på huvudavdelningen. (Foto: Poly)

HP-ägda Poly lovar nu att förbättra den virtuella upplevelsen vid de lite större mötena. Poly Studio X52 är en allt-i-ett videobar. Den nya smart-kameratekniken Poly DirectorAI ger också automatiserade kamerainställningar, antingen för en hel grupp, talaren eller individuell inramning. Kameran har hög upplösning (4K/20Mp), vilket borde ge en tydligare bild av varje enskild mötesdeltagare. Kameran ska enligt uppgift även täcka de som sitter lite längre bort från kameran, utan att de blir suddiga.

Andra uppdateringar inkluderar Poly DirectorAI Perimeter-funktionen, som följer varje deltagare så att de kan visas på skärmen när de har ordet. Funktionen registrerar även mötesrummets dimensioner, så att personer på andra sidan glasväggar inte oavsiktligt kommer in i bilden.

Oban_Studio_X52_Sand_Catalog_FrontLeft_MonitorClamp Oban_Studio_X52_Sand_LensExploded
<
>
Kameran har 4K-upplösning och artificiell intelligens hjälper till att hitta de viktiga detaljerna. (Foto: Poly)

Poly Studio X52 är certifierad för de flesta mötesplattformar du kan tänka dig: Google Meet, Microsoft Teams och Zoom. Och godkännandet för BlueJeans av Verizon, GoTo och RingCentral borde vara precis runt hörnet.

Poly Studio X52 kostar 52 000 SEK och kan köpas från augusti.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Orbi 970: Det sjukaste mesh-nätverk vi hört talas om

Avancerad kylare från MSI gör din dator bättre

Thunderbolt 5 är grymt!

Uppkopplad interaktiv pekskärm

Ajöss till Cortana

Apple-1 säljs på auktion

Rulla till toppen