Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Datorer för kontor och kreativitet

Förnuft och återvunna material är ledorden för Dell Inspirons nya modeller för skrivbordet och ryggsäcken.

Av / 2022-06-27 - 16:44
Datorer för kontor och kreativitet

Dells Inspiron-serie är till för daglig användning. Som streaming, sociala medier, kommunikation och innehållsskapande. Till priser som börjar på drygt 8 000 kronor för de billigaste modellerna kan man förvänta sig förnuftiga maskiner. Men trots att priset har gått i botten lovar Dell att de också har tänkt på miljön. Produkterna levereras i förpackningar som består av upp till 90 % återvunnet material.

Dell Inspiron 16 Plus1
Dell Inspiron 16 Plus. (Foto: Dell)

Den mest kraftfulla (och dyraste) modellen är Inspiron 16 Plus, som har 16:10-format med en skärm i (upp till) 3K-upplösning. Den har också fyra högtalare, varav två pekar uppåt och två nedåt. Nya Inspiron 16 Plus har också en FHD-webbkamera. Datorn levereras med 12:e generationens Intel-processorer och (möjlighet till) Nvidia GeForce RTX 3060-grafik.

Inspiron 14 Plus är skapad för dig som vill ha allt, men i en mindre storlek. Nya Inspiron 14 Plus har också 12:e generation Intel Core-processor och möjlighet till Nvidia GeForce RTX 3060-grafik.

Dell Inspiron 14
Dell Inspiron 14. (Foto: Dell)

Dell lanserar också nya versioner av Inspiron 14 och 16, samt Inspiron 2-i-1.  Datorerna lovas vara gjorda för vardagens behov, oavsett om du behöver kolla mejlen, posta på sociala medier eller strömma innehåll.

De nya Inspiron-datorerna finns i olika konfigurationer, inklusive att kunna välja mellan 12:e generationens Intel-processorer eller AMD Ryzen 5000 med AMD Radeon-grafik.

Dell Inspiron 14 2 in 1
Dell Inspiron 14 2 in 1. (Foto: Dell)

De nya datorerna har inbyggd FHD-webbkamera och två mikrofoner med brusreduceringsteknik. Dessutom har nya Inspiron 14 2-i-1 en 14 % större pekplatta.

Pris och tillgänglighet

De nya datorerna finns i ett häpnadsväckande antal modeller och varianter. Som alltid lönar det sig att studera detaljerna innan du köper, eftersom djävulen ligger i detaljerna. Således är de billigaste konfigurationerna utrustade med 8 GB RAM, Full HD-skärm och Intel UHD Graphics.

Vi har tyvärr inte fått alla svenska priser, men alla modeller kan köpas nu:

  • Inspiron 14 Plus kostar från 10 990 kr.
  • Inspiron 16 Plus har ett rekommenderat pris från 12 990 kr.
  • Inspiron 16.
  • Inspiron 14.
  • Inspiron 14 2-i-1 har ett rekommenderat pris från 10 290 kr.
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Krig om AI-processorer

Asus går all-in på AI

Google ska göra AR-glasögon

ICQ-chatten stänger

Copilot+ en ”mardröm för privatlivet”

Populär konferenskamera får en uppföljare

Nu kommer de snabba, intelligenta datorerna

Ingen M4 för stationär Mac i år

Dell Inspiron: Flexibla laptops till skrivbordet

Små och kraftfulla datorer med grön look

Sugen på en snabbare dator?

Ljuger Qualcomm om Snapdragon X?

Rulla till toppen