TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Datorer för kontor och kreativitet

Förnuft och återvunna material är ledorden för Dell Inspirons nya modeller för skrivbordet och ryggsäcken.

forfatter
Publicerad 2022-06-27 - 16:44

Dells Inspiron-serie är till för daglig användning. Som streaming, sociala medier, kommunikation och innehållsskapande. Till priser som börjar på drygt 8 000 kronor för de billigaste modellerna kan man förvänta sig förnuftiga maskiner. Men trots att priset har gått i botten lovar Dell att de också har tänkt på miljön. Produkterna levereras i förpackningar som består av upp till 90 % återvunnet material.

Dell Inspiron 16 Plus1
Dell Inspiron 16 Plus. (Foto: Dell)

Den mest kraftfulla (och dyraste) modellen är Inspiron 16 Plus, som har 16:10-format med en skärm i (upp till) 3K-upplösning. Den har också fyra högtalare, varav två pekar uppåt och två nedåt. Nya Inspiron 16 Plus har också en FHD-webbkamera. Datorn levereras med 12:e generationens Intel-processorer och (möjlighet till) Nvidia GeForce RTX 3060-grafik.

Inspiron 14 Plus är skapad för dig som vill ha allt, men i en mindre storlek. Nya Inspiron 14 Plus har också 12:e generation Intel Core-processor och möjlighet till Nvidia GeForce RTX 3060-grafik.

Dell Inspiron 14
Dell Inspiron 14. (Foto: Dell)

Dell lanserar också nya versioner av Inspiron 14 och 16, samt Inspiron 2-i-1.  Datorerna lovas vara gjorda för vardagens behov, oavsett om du behöver kolla mejlen, posta på sociala medier eller strömma innehåll.

De nya Inspiron-datorerna finns i olika konfigurationer, inklusive att kunna välja mellan 12:e generationens Intel-processorer eller AMD Ryzen 5000 med AMD Radeon-grafik.

Dell Inspiron 14 2 in 1
Dell Inspiron 14 2 in 1. (Foto: Dell)

De nya datorerna har inbyggd FHD-webbkamera och två mikrofoner med brusreduceringsteknik. Dessutom har nya Inspiron 14 2-i-1 en 14 % större pekplatta.

Pris och tillgänglighet

De nya datorerna finns i ett häpnadsväckande antal modeller och varianter. Som alltid lönar det sig att studera detaljerna innan du köper, eftersom djävulen ligger i detaljerna. Således är de billigaste konfigurationerna utrustade med 8 GB RAM, Full HD-skärm och Intel UHD Graphics.

Vi har tyvärr inte fått alla svenska priser, men alla modeller kan köpas nu:

  • Inspiron 14 Plus kostar från 10 990 kr.
  • Inspiron 16 Plus har ett rekommenderat pris från 12 990 kr.
  • Inspiron 16.
  • Inspiron 14.
  • Inspiron 14 2-i-1 har ett rekommenderat pris från 10 290 kr.
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kreativa superkrafter MSI har inte sparat på något i Creator Z17. Det syns på prislappen.
90-talet ringer: Winamp är tillbaka I internets barndom och skribentens ungdom var det Winamp som styrde musiken till festen. Nu är spelaren tillbaka efter nästan 10 års frånvaro.
Nu finns Samsungs nya spelskärmar att köpa De nya Odyssey Neo G8- och Odyssey Neo G7 4K-skärmarna lovar rejäl prestanda!
Kone skippar sladden 15 års forskning tog det innan den klassiska spelmusen Roccat Kone XP kom i en trådlös utgåva.
Razers tåliga ljusdrivna tangenter Razer DeathStalker V2 har uppdaterats med lägre, lättare tangenter som håller längre.
Snabbaste MacBook Air hittills Apples ultrabook har fått en ny design och en vitamininjektion som märks. Men priset är därefter.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend