Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

CES 2023: Massor av datorer från HP

PC-jätten HP tog med sig massor av datorer för företag, hemmakontor och spel till CES.

Av / 2023-01-09 - 16:50
CES 2023: Massor av datorer från HP

HP tillverkar fler datorer än de flesta – och syntes i HP:s monter på den just avslutade CES 2023-mässan i Las Vegas. För det fanns PC-nyheter i alla storlekar, kategorier och prisklasser. Samt tillbehör till det.

Ny PC = lycka

Hybridarbete – det vill säga arbete på alla platser och tider – är här för att stanna, men det kräver rätt utrustning. HP har beställt en studie av vad som ger kontorsarbetare lycka och produktivitet. Och till PC-tillverkarens förtjusning svarar 74 procent av de tillfrågade att en väl fungerande dator är av stor betydelse.

Företagsanvändare med en direktörstitel på sitt visitkort kan njuta av HP Dragonfly G4, utformad för chefer som kan betala för det allra bästa.

HP Dragonfly G4 (Foto: HP)

I den dyra änden hittar vi också HP EliteBook 1040 G10 och HP Elite x360 1040 G10, som enligt HP är världens mest avancerade business-notebook respektive dito-360 graders notebook.

Alla nämnda maskiner stöder dubbla videoströmmar och kameraväxling, så att användarna enkelt kan visa sina ansikten och ett objekt eller whiteboard samtidigt. Dessutom tillåter HP Keystone Correction din dator att korrigera för skevheter i bilden av en whiteboard eller ett fysiskt dokument.

HP-Elite-x360-1040-G10_Front-Right HP-EliteBook-1040-G10_Front-Right
<
>
HP Elite x360 1040 G10 (Foto: HP)

 

Två bildskärmar i en dubbel storlek

När det gäller att utföra arbete som är mer komplicerat än att spela Tetris kan man inte få för mycket skärmutrymme. HP E45c G5 Curved Monitor är en 45 tums super-ultrabred bildskärm som har samma upplösning som två QHD-skärmar sida vid sida. Och den kan faktiskt också delas upp så att två bilder kan visas sida vid sida.

HP:s massiva skärm motsvarar två QHD-skärmar sida vid sida. (Foto: HP)

Nytt för HP på denna CES är headset för kontorsbruk. År 2022 köpte företaget Poly (tidigare Plantronics), känd för Voyager-serien av Bluetooth-headset. Poly Voyager Free 60-serien är avsedd för både möten och musik och har ANC.

HP köpte Poly 2022 och tillverkar nu också företagsheadset. Här: Voyager Free 60+ (Foto: HP)

För hemmakontoret hade HP en 27-tums allt-i-ett-dator som verkligen innehåller allt. Kaffepulver ingår också som en del av hållbarheten. Den finns lämpligt nog i färgerna svart och mjölk.

HP 27-tums allt-i-ett-dator. Med kaffe. (Foto: HP)

HP:s spelmärke Omen hade också ett antal datorer med sig. Omen 17 Laptop kommer sannolikt att vara HP:s mest kraftfulla bärbara speldator hittills tack vare (upp till) 13:e generationens Intel Core i9-13900HX-processor och Nvidia GeForce-grafik. Vilket naturligtvis innebär GeForce RTX-serie 40-grafik.

Omen 17 Laptop (Foto: HP)

Tryck på <AND>

Från HP-ägda HyperX såg vi ett speltillbehör som var lika onödigt som det var sött och potentiellt oumbärligt: 3D-tryckta specialtangenter!

HX3D är en ny tjänst som kommer att erbjuda modifieringar av tangentbord och annan spelutrustning. Så om du vill vara originell kan det säkert fresta med en ESC-tangent som är en katt, tårta eller figur. Till att börja med är det bara amerikaner som kan köpa en HyperX Cozy Cat Keycap för 19,99 USD. Men vi har säkert inte sett det sista av detta!

Byt tangenter mot 3D-utskrivna figurer. (Foto: HP)

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Många skärmfunktioner för få kronor

Logitech-kitet överbryggar klyftan mellan arbete och hem

AI flyttar in i ThinkPad

Dells bärbara datorer med AI

HP:s bärbara datorer har blivit smartare

Apple uppgraderar Macbook Air

Kristallklar datorskärm med AI

Det är en ny AI i stan

Arbetsro på kontoret

Världens första stationära PC hittad i ett gammalt hus

Hejdå iTunes för Windows

Asus med dubbla skärmar finns i Sverige

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen