Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

CES 2021: Nya datorer – men även hörlurar från HP

Förutom PC-datorer i olika storlekar och viktklasser lanserar HP hörlurar.

Av / 2021-01-12 - 10:33
CES 2021: Nya datorer – men även hörlurar från HP

CES-mässan har kommit igång på allvar och HP släpper mer än ett halvdussin nya produkter, inklusive en som befinner sig i en kategori vi inte har sett tidigare från datortillverkaren.

Dragonfly som har allt

I den lätta änden finns 360-gradersdatorn HP Dragonfly G2, som väger mindre än 1 kilo och har en inbyggd 5G- eller 4G LTE-anslutning samt 11:e generationens Intel Core-processorer. Datorn kommer i februari, men priset är okänt ännu så länge.

 

HP Dragonfly G2. (Foto: HP)

Öronproppar utan sladd

Elite Wireless Earbuds är helt trådlösa hörlurar som enligt HP passar lika bra på fritiden som på jobbet. Precis som andra helt trådlösa 2021-proppar har de variabel brusreducering och möjligheten att personanpassa ljudet. De kan köpas från och med april, men priset har HP inte sagt någonting om.

HP Elite Wireless Earbuds. (Foto: HP)

Elite-serien innehåller också flera lätta datorer: HP Elite Folio är en 13,5-tummare som bygger på en Qualcomm Snapdragon 5G-plattform som levererar gigabit-anslutningshastigheter med valfri 5G-anslutning och Wi-Fi 6.

HP EliteBook 840 G8 Aero är en 1,1-kilos hybrid med Intel Core-processor. Även den har Wi-Fi 6 och 5G.

Elite-serien har ytterligare två nyheter: EliteBook x360 1030 G8 och HP EliteBook x360 1040 G8, som båda har en inbyggd 5G-anslutning.

Priserna är inte satta ännu.

HP Envy 14 med 16:10-skärm. (Foto: HP)

Om det behövs lite mer muskelkraft är HP Envy 14 den senaste modellen i ENVY-serien. Liksom andra datorer vi har sett nyligen har HP övergett widescreen-formatet och valt en 16:10 WUXGA-multitouch-skärm (1920 x 1200) som ger ett 11 % större synfält än en 16:9-laptop.

Datorn är utrustad med en 11:e generationens Intel-processor och en möjlighet att ha Nvidia GeForce GTX 1650 Ti-Q-grafik. En infraröd sensor kontrollerar att datorn inte överhettas.

Priserna börjar på strax under 9 000 kronor.

Förutom de ovan nämnda nyheterna presenterade HP mer än en handfull PC- och hemmakontorsdatorskärmar.

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Chromebooks med mer kraft

Möblera hemmet med IKEA-AI

Många skärmfunktioner för få kronor

Logitech-kitet överbryggar klyftan mellan arbete och hem

AI flyttar in i ThinkPad

Dells bärbara datorer med AI

HP:s bärbara datorer har blivit smartare

Apple uppgraderar Macbook Air

Kristallklar datorskärm med AI

Det är en ny AI i stan

Arbetsro på kontoret

Världens första stationära PC hittad i ett gammalt hus

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen