Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Avancerat headset använder maskininlärning

Det trådlösa headsetet Impact 1000 är det första där Epos har använt maskininlärning för att minska hjärntrötthet i bullriga miljöer.

Av / 2023-03-28 - 16:45
Avancerat headset använder maskininlärning

Epos Audio har utvecklat det trådlösa headsetet Impact 1000, som är det första i sitt slag att använda maskininlärning för att minska hjärntrötthet i bullriga miljöer. Headsetet är speciellt utformat för att hjälpa hjärnan att lyssna och förstå konversationer när minst en person befinner sig i en bullrig miljö.

Hybrid adaptiv brusreducering och adaptiv röstuppfattning som drivs av EPOS AI är nyckelteknologier som hjälper till att minska hjärntrötthet på båda sidor av konversationen. Med hjälp av maskininlärning identifierar Impact 1000 vilka ljud som ska undertryckas och vilka ljud som ska förstärkas i användarens miljö. Detta gör talet tydligare, medan buller blir mer nedtonat. Tekniken fungerar också på användarens mikrofon, så att båda parter kan njuta av bättre ljudkvalitet.

Epos IMPACT 1000_1
Epos Impact 1000 blockerar omgivningen. Foto: Epos Audio

Maskininlärning i Impact 1000

Maskininlärningen i Impact 1000 är jämförbar med vad moderna TV-apparater gör för att uppskala video med låg upplösning. TV-apparaterna identifierar objekt och miljöer i en scen och ersätter till exempel lågupplöst gräs med högupplöst gräs. Detta kan göras eftersom TV:n vet exakt hur en typisk gräsmatta ska se ut och kan återskapa detaljer som inte egentligen finns där från början. På samma sätt identifierar Impact 1000 ljud som bör undertryckas eller förstärkas för att ge en mer naturlig och tydlig ljudupplevelse.

Epos IMPACT 1000_Styled
Foto: Epos Audio

BrainAdapt-teknik och andra funktioner

Epos har integrerat sin BrainAdapt-teknik i headsetet, som består av flera tekniker som arbetar tillsammans för att förbättra kognitiv prestanda. Maskininlärningsteknik skannar användarmiljöer 32 000 gånger per sekund för att undertrycka störande ljud och förbättra önskat ljud, så att endast relevanta ljud släpps igenom till den person som användaren pratar med.

Läs också Så ska det låta! EPOS Sennheiser ADAPT 560 är kanske det bästa headsetet du kan köpa till ditt hemmakontor.

Headsetet har också en trippel Bluetooth-anslutning som gör det möjligt för användare att hålla kontakten med upp till tre enheter samtidigt och ett TalkThrough-system som gör att de kan kommunicera med kollegor utan att ta av sig headsetet. Intuitiva kontroller på hörlurarna och flera smarta funktioner bidrar till enkel använning, och ett kontaktlöst laddningsställ ingår också.

Pris och tillgänglighet

Headsetet EPOS Impact 1000 kommer att lanseras i juni, för 369 euro.

Mer info: eposaudio.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populär konferenskamera får en uppföljare

Nu kommer de snabba, intelligenta datorerna

Ingen M4 för stationär Mac i år

Dell Inspiron: Flexibla laptops till skrivbordet

Små och kraftfulla datorer med grön look

Sugen på en snabbare dator?

Ljuger Qualcomm om Snapdragon X?

AOC blir seriösa

Chromebooks med mer kraft

Möblera hemmet med IKEA-AI

Många skärmfunktioner för få kronor

Logitech-kitet överbryggar klyftan mellan arbete och hem

Rulla till toppen