Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik
L&B Home:s Julkalender: Lucka 04Delta

Nyhet

Är Microsoft Copilot något vi saknat?

Nu har Microsofts nya assistent premiär, och så här är den tänkt att fungera.

Skrivet av / 2023-11-02 - 11:52
Är Microsoft Copilot något vi saknat?

Kommer ni ihåg det irriterande gemet som hoppade upp i Microsoft Office? ”Det ser ut som att du skriver ett brev. Vill du ha hjälp?”. Det introducerades i Office 97 och försvann sex år senare. Nu gör Microsoft ett nytt försök med en inbyggd hjälpreda, men denna gång baserad på betydligt smartare artificiell intelligens.

Microsoft använder ju redan AI för att göra saker lättare i en rad produkter, från Microsoft 365 till söktjänsten Bing och webbläsaren Edge. Men Copilot ska vara en enda sömlös upplevelse oavsett vilken produkt eller tjänst man använder.

Den finns redan i en tidig version i Windows 11-uppdateringen som kom i september, och kan hittas i allt från Paint och Photos till Clipchamp. Under hösten har den smugits in i Bing, Edge och Microsoft 365 Copilot.

Läs också Bing AI-chat är släppt Nu kan du prata med sökmotorn som med en person och få konkreta svar i stället för en massa val.

Microsoft 365 Copilot aktiverades för amerikanska företagskunder igår tillsammans med Microsoft 365 Chat, en fristående AI-assistent som Micosoft menar ska hjälpa dig bli mer produktiv. Den ska exempelvis kunna hjälpa dig att sammanfatta långa mejl man inte orkar plöja igenom, skriva ett utkast på ett svar när det står stilla i skallen och göra Powerpoint-presentationer baserade på Word-dokument. Den ska till och med kunna hänga med i långdragna möten åt sig, hålla reda på vilka som deltog, och berätta för dig vilka uppgifter som hamnade på ditt bord.

Om detta kommer bli en användbar produkt, speciellt på de skandinaviska språken, får vi se. Förhoppningsvis blir den mer omtyckt än ”Clippy” som alla älskade att hata.

Skärmbild: Microsoft

 

Läs mer på Microsofts Blogg

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Apple håller fast vid Lightning ett litet tag till

Ingen 27-tums iMac

Fler portar till Chromebook

Vikbar PC äntligen klar efter ett års försening

Vad sjutton är Copilot?

MacBook Pro i svart!

Blixtsnabb ny iMac

Apple drar ifrån konkurrenterna

Qualcomm slår Apple M1

Få upp till 19 gigabit trådlöst nätverk

Överlägsen WiFi-hastighet

Böjda tangenter för trötta handleder

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen