TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

För jobb hemifrån – utomhus

Acer Enduro Urban är utrustning som tål att tas med ut i fält.

forfatter
Publicerad 2021-04-25 - 10:00

Oavsett om det är vårvädret som lockar eller om du har ett utomhusarbete så tekniken en konstant följeslagare.

Acer Enduro Urban är en ny serie som är utformads för att tåla den fysiskt hårda verkligheten. I första omgången handlar det om den bärbara datorn N3 och surfplattan T1.

Urban N3 är en 14-tums (Full HD) laptop som uppfyller den amerikanska militära hållbarhetsklassningen MIL-810H på utsidan och har (upp till) 11:e generationens Intel Core i7-processor på insidan. Den väger 1,9 kg och är 22 mm tjock. Grafiken är (upp till) Nvidia GeForce MX330 och den finns med (upp till) 1 TB SSD-lagring och 32 GB RAM. Datorn är IP53-certifierad, så den tål att vara utomhus om det börjar regna men man ska inte tvätta den under rinnande vatten.

Enduro Urban N3
N3 är en 14-tums laptop för utomhusbruk. (Foto: Acer)

Urban T1 är en 10-tums surfplatta med skärm av antimikrobiellt Gorilla Glass och ett skal som är byggt med stötdämpande material. Skärmen har en upplösning på 1900 x 1200 pixlar och det finns en kamera med 2 Mp på framsidan och en med 5 Mp på baksidan. 595 grams vikt och knappa centimetern i tjocklek gör den relativt smidig att ha med sig i ryggsäcken. Surfplattan uppfyller MIL-810H- och IP53-kraven på tålighet.

Enduro Urban T1
T1 är en tålig 10-tums surfplatta. (Foto: Acer)

Enduro Urban: Pris

Enduro Urban N3 kostar från 7 800 kr
Enduro Urban T1 kostar från 2 300 kr

acer.com/se

 

(Foto: Acer)
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Teslas hemliga vapen: en superdator Superdatorn Tesla Dojo är deras vapen i kampen om att ha de säkraste, mest självkörande bilarna.
Billig USB-DAC från Creative Sound Blaster X1 är en kompakt och plånboksvänlig USB-DAC för datorn.
Lysande jättematta Få Tron-stil på skrivbordet med Razers gigantiska musmattor med inbyggda RGB-lampor.
Kom i centrum av mötet Med 4x zoom lovar Creative Live! Cam Sync V3 att sätta dig i mitten av ... Zoom.
Kreativa superkrafter MSI har inte sparat på något i Creator Z17. Det syns på prislappen.
90-talet ringer: Winamp är tillbaka I internets barndom och skribentens ungdom var det Winamp som styrde musiken till festen. Nu är spelaren tillbaka efter nästan 10 års frånvaro.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend