TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Hyundai Grandeur jubilerar i elektrisk form

Grandeur fyller 35 år i skön restomod-version.

forfatter
Publicerad 2021-11-15 - 16:58

För de flesta av oss är Hyundai-bilar från 80-talet helt okända. Men de som minns OS i Seoul 1988 kanske känner igen den kantiga Hyundaien som användes för att skjutsa runt VIP-folk i stan.

Grandeur var Hyundais flaggskepp på 80-talet. Den byggde på en Mitsubishi Debonair och den lyxigaste versionen hade en 3-liters V6:a och mycket plysch på insidan.

Läs också Ioniq 5: Vi ler från öra till öra Ioniq 5 är en bil som många har väntat på. Och bilen gör ingen besviken.
Hyundai IONIQ5 Angle
Hyundai Grandeur Heritage
Foto: Hyundai

Den här versionen är nästan en kopia av originalet, men V6:an är utbytt mot en elektrisk drivlina.

Det är inte det enda som är nytt. Restomod-versionen har samma sorts av Parametric Pixel-strålkastare som Ioniq 5 och en rejält uppiffad interiör och vinröd sammet, kopparfärgade detaljer, nappaskinn och en stor pekskärm i mittkonsolen.

Foto: Hyundai

Ljudanläggningen med radio och kassettspelare har bytts ut mot ett system från den sydkoreanske ljuddesignern Guk-il Yu, som har installerat 18 högtalare och två subwoofers. Kupén är behandlad på samma sätt som man stämmer akustiken i en konsertsal – och om man blir sugen på att spela själv så kan man spela på tangenterna i piano-appen.

Grandeur-inside-989x659 Photo-2-989x660 Photo-3-989x749 Photo-4-989x660 Photo-6-989x659 Photo-8-989x1483 Photo-7-989x595
<
>
Foto: Hyundai
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Bluetooth säkrar däcken Det finns en app för det: Håll digital koll på cykelns däcktryck.
Great Scott! DeLorean Alpha5 får ljud från Cambridge Audio Kan det bli en bilstereo med hela 1,21 gigawatt?
Teslas vilddjur kan äntligen beställas De lyckligaste får sin Model S Plaid eller Model X Plaid redan innan nyår.
Därför köpte jag en Tesla Inte nödvändigtvis den bästa bilen. Men det är den jag behöver.
Kolla in de senaste bilderna - och videon - av Rolls-Royce Spectre Den första elektriska Rollsen kommer 2023. Körkomforten ska vara som ett flygande matta!
Första tjuvtitten på ny konceptbil från Mini Konceptbilen Mini Concept Aceman ger ett första intryck av framtidens formspråk hos Mini.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend