Nyhet

Hyundai Grandeur jubilerar i elektrisk form

Grandeur fyller 35 år i skön restomod-version.
forfatter

För de flesta av oss är Hyundai-bilar från 80-talet helt okända. Men de som minns OS i Seoul 1988 kanske känner igen den kantiga Hyundaien som användes för att skjutsa runt VIP-folk i stan.

Grandeur var Hyundais flaggskepp på 80-talet. Den byggde på en Mitsubishi Debonair och den lyxigaste versionen hade en 3-liters V6:a och mycket plysch på insidan.

Ioniq 5: Vi ler från öra till öra Ioniq 5 är en bil som många har väntat på. Och bilen gör ingen besviken.
Hyundai IONIQ5 Angle
Hyundai Grandeur Heritage
Foto: Hyundai

Den här versionen är nästan en kopia av originalet, men V6:an är utbytt mot en elektrisk drivlina.

Det är inte det enda som är nytt. Restomod-versionen har samma sorts av Parametric Pixel-strålkastare som Ioniq 5 och en rejält uppiffad interiör och vinröd sammet, kopparfärgade detaljer, nappaskinn och en stor pekskärm i mittkonsolen.

Foto: Hyundai

Ljudanläggningen med radio och kassettspelare har bytts ut mot ett system från den sydkoreanske ljuddesignern Guk-il Yu, som har installerat 18 högtalare och två subwoofers. Kupén är behandlad på samma sätt som man stämmer akustiken i en konsertsal – och om man blir sugen på att spela själv så kan man spela på tangenterna i piano-appen.

Grandeur-inside-989x659 Photo-2-989x660 Photo-3-989x749 Photo-4-989x660 Photo-6-989x659 Photo-8-989x1483 Photo-7-989x595
<
>
Foto: Hyundai

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.