TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Bentley kör 100 % elektriskt

Det legendariska brittiska bilmärket fasar ut förbränningsmotorn.

forfatter
Publicerad 2020-11-06 - 11:24

Det mullrande ljudet från en V8:a, för att inte tala om det silkeslena spinnandet från en V12:a, håller sakta men säkert på att närma sig historieböckerna. Förbränningsmotorn kan knappast betraktas som framtidssäker längre – även om man kommer att kunna njuta av ljudet från många cylindrar i ett par år till.

Bentley, som har bilar med både V8- och V12-motorer, har tagit fram en plan för framtida modeller och enligt den ska förbränningsmotorn fasas ut under de kommande tio åren. Från och med 2030 ska Bentley bara leverera batteridriven lyx.

Detta är en del av Bentleys ”Beyond100”-strategi, som innebär att de bara ska ha hybrider och elbilar i framtiden. Målet är att Bentleys bilproduktion ska vara koldioxidneutral från 2030.

Den första renodlade elbilen med vingar på huven kommer redan 2025, till dess har Bentley hybridversioner av Bentayga. Det förväntas dessutom att Flying Spur och Continental GT kommer som hybrider redan nästa år.

EXP 12 Speed 6 Concept

Ända sedan starten har Bentley varit synonymt med snabb lyx på fyra hjul och de har dessutom ägnat sig åt racing sedan dag ett. I och med en elektrifiering av drivlinan kommer de att kunna utnyttja det ögonblickliga vridmomentet hos elmotorer maximalt.

För som de säger själva: en Bentley ska blixtsnabbt transportera dig dit du vill åka, i en lyxig miljö.

En EXP 12 Speed ​​6e, som visas på bilden ovan, ska ha tillräcklig räckvidd för att kunna åka från London till Paris eller från Milano till Monaco på en laddning.

Vackert. Men billigt blir det knappast.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Bluetooth säkrar däcken Det finns en app för det: Håll digital koll på cykelns däcktryck.
Great Scott! DeLorean Alpha5 får ljud från Cambridge Audio Kan det bli en bilstereo med hela 1,21 gigawatt?
Teslas vilddjur kan äntligen beställas De lyckligaste får sin Model S Plaid eller Model X Plaid redan innan nyår.
Därför köpte jag en Tesla Inte nödvändigtvis den bästa bilen. Men det är den jag behöver.
Kolla in de senaste bilderna - och videon - av Rolls-Royce Spectre Den första elektriska Rollsen kommer 2023. Körkomforten ska vara som ett flygande matta!
Första tjuvtitten på ny konceptbil från Mini Konceptbilen Mini Concept Aceman ger ett första intryck av framtidens formspråk hos Mini.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend