Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Besten från Burmester

Det finns flaggskepp och så finns det flaggskepp. Burmesters enorma BC350 väger 350 kilo …

Av / 2017-05-23 - 15:39
Besten från Burmester

Burmesters monster väger lika mycket som en Fiat – nästan, i alla fall – och kommer att kosta lika mycket som en Ferrari. De sinnessjukt stora högtalarna är 42 cm breda, en meter djupa och 187 cm höga.

Får du väl in dem i vardagsrummet så får du knappast ut dem igen.

Det kan vara bra att veta att de vilar på en aluminiumbas så att de kan vridas i rätt läge. Högtalaren är byggd på en formad aluminiumram, klädd med amerikansk valnöt och borstad och polerad så att urmakarna hos självaste Patek Philippe lär bli avundsjuka.

 

Foto: Burmester
Foto: Burmester

De massiva högtalarna heter BC350 och har två specialgjorda baselement med 32 cm i diameter monterade på sidan. De mynnar ut i två basreflexportar – som är gjorda av en hård porslinslegering gjord av Königliche Porzellan-Manufaktur – på andra sidan. Den heltäckande aluminiumfronten har två AMT-diskanter med veckade foliemembran samt två 22 cm mellanregister. Med membran av papyrusfiber.

Högtalarna har något som kallas för Live och Pure Mode, vilket som namnet antyder är olika lägen för bästa möjliga livekänsla eller neutralt ljud. På ovansidan sitter en extra diskant som kan sättas på för att ge extra live-effekt.

Foto: Burmester
Foto: Burmester

Kabinettet är inte bara blytungt, det är extremt dött också för att tåla kolossala ljudtryck från högtalarna utan att färga ljudet med resonanser.

Vi funderar på att beställa in BC350 för test när de blir färdiga någon gång i höst. Men som sagt: får vi väl in dem så får vi kanske inte ut dem igen …

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Rulla till toppen