Search
Generic filters

Apple höjer app-priser

Dollarkursen får priserna i iTunes App store att gå upp

Den som tänkt köpa en app de senaste dagarna har nog hickat till över priserna. Vi är vana vid att se priser som 7, 14, 21 kronor och så vidare. Helt enkelt multiplar av en dollar. Men plötsligt har vi fått jämna tior.

svenska appriser

Efter lite grävande visade det sig att vissa kunder i början av veckan fått ett mejl från iTunes där Apple berättar om prishöjningen. Det berättar att på grund av växelkursen tvingas man höja priset i Australien, Indonesien och Sverige.

itunes connect
Har du fått det här mejlet? Det har inte vi.

Att det står en större siffra på prislappen kan man leva med, då gör man ju ett medvetet val. Men enligt 9to5mac så höjs även priset på prenumerationer och det känns mindre ok. Sajten skriver att tidigare har prenumerationer avslutats vid prisändringar så att man fått göra ett aktivt val.

Så om du har köpt en prenumeration på något i en app, kolla vad kostnaden är nu innan du åker på en otrevlig överraskning.

Källa: 9to5mac

annons
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  I första omgången blir det bara Android-användarna som får glädje av att strömma spel på mobilen.
  SSD är nu standard i alla Apples iMac-modeller.
  Samsung har just lanserat Galaxy Note 20 och Galaxy Note 20 Ultra. Vi känner till tekniken, men båda modellerna har design och finesser som verkar mycket lovande.
  Förutom Samsung Galaxy Note 20-serien har Samsung idag lanserat Samsung Galaxy Tab S7 och Tab S7+, Samsung Galaxy Watch 3, Samsung Galaxy Buds Live och sist men inte minst, Samsung Galaxy Z Fold 2.
  Så kommer Huaweis kommande Mate 40-serie att se ut.
  UPPDATERING: Amazon bekräftar Sverige-lansering
  16-bits råvideo, 15 stopps dynamik och extrem ljuskänslighet
  Den kanske ser retro ut, men JBL 4349 är en helt ny studiohögtalare med12-tums baselement och ett stort diskanthorn.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.