TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Apple höjer app-priser

Dollarkursen får priserna i iTunes App store att gå upp

forfatter
Publicerad 2015-10-15 - 11:50

Den som tänkt köpa en app de senaste dagarna har nog hickat till över priserna. Vi är vana vid att se priser som 7, 14, 21 kronor och så vidare. Helt enkelt multiplar av en dollar. Men plötsligt har vi fått jämna tior.

svenska appriser

Efter lite grävande visade det sig att vissa kunder i början av veckan fått ett mejl från iTunes där Apple berättar om prishöjningen. Det berättar att på grund av växelkursen tvingas man höja priset i Australien, Indonesien och Sverige.

itunes connect
Har du fått det här mejlet? Det har inte vi.

Att det står en större siffra på prislappen kan man leva med, då gör man ju ett medvetet val. Men enligt 9to5mac så höjs även priset på prenumerationer och det känns mindre ok. Sajten skriver att tidigare har prenumerationer avslutats vid prisändringar så att man fått göra ett aktivt val.

Så om du har köpt en prenumeration på något i en app, kolla vad kostnaden är nu innan du åker på en otrevlig överraskning.

Källa: 9to5mac

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Så förhindrar Apple App Store-bedrägerier År 2021 förhindrade Apple 1,6 miljoner riskabla och opålitliga appar och appuppdateringar från att lura användare.
Fler än 500 000 Huawei-mobiler infekterade av Joker-trojaner Fler än en halv miljon användare har laddat ner infekterade appar från Huaweis officiella app-butik, AppGallery.
Nu kan du titta på TikTok på TV! Snart kommer den populära TikTok-appen till Samsungs smarta TV-apparater.
Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra Samsung har startat samarbete med Google som nu lägger till företagets portfölj av Nest-produkter i SmartThings.
Ajöss till gratis Google-lagring Google varnar användare av Gmail, Drive och Foton – ditt innehåll kan raderas
Tidal Connect tar kontroll över musiken Tidal gör som Spotify: Med Tidal Connect är det lättare att strömma musik till kompatibla högtalare.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend