TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

AOCs gaming heter nu Agon

Datorskärmgiganten AOC har nu officiellt skapat ett undermärke för firmans gamingskärmar

forfatter
Publicerad 2021-07-29 - 11:02

Taiwanesiska AOC, som är en av de största tillverkarna av dator- och tv-skärmar, har nu valt att ge spel extra uppmärksamhet. Detta görs genom att presentera ett nytt undermärke som heter Agon by AOC. Det nya varumärket kommer samla AOCs befintliga spelskärmar och tillbehörsserier samt utöka portföljen med nya modeller för spelare i alla klasser – från avslappnade spelare till esportidrottare.

”Spelindustrin och i synnerhet exportbranschen tillhör de snabbast växande teknologimarknaderna – och är också den mest spännande”, säger Stefan Sommer, Head of Global Marketing hos AOC. Han fortsätter:

”Agon by AOC kommer utan tvekan att höja ribban när det gäller spelekosystem.”

Även om den formella uppdelningen är ny är namnet Agon välkänt. Sedan 2016 har AOC samlat de bästa av sina spelskärmar i Agon-produktserien. Men i framtiden kommer alltså Agon vara ett paraply för alla spelprodukter från AOC.

Nya modeller

De första nya produkterna under Agon har just tillkännagivits. Det handlar om AOC CU34G3S (artikelbild), som är en välvd 165 Hz-skärm på 34″ i 21: 9-bildformat med WQHD-upplösning (3440 x 1440).

Skärmarna AOC CQ32G3SU på 31,5″ och AOC CQ27G3SU på 27″ är båda utrustade med QHD-upplösning (2560 x 1440) och 16: 9-format.

AOC CU34G3S och CQ32G3SU finns redan till priser på cirka 6 800 kronor respektive cirka 4 500. CQ27G3SU, C27G3U kan köpas från september till ett rekommenderat pris på cirka 4 000 kronor.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nu finns Samsungs nya spelskärmar att köpa De nya Odyssey Neo G8- och Odyssey Neo G7 4K-skärmarna lovar rejäl prestanda!
Kone skippar sladden 15 års forskning tog det innan den klassiska spelmusen Roccat Kone XP kom i en trådlös utgåva.
Razers tåliga ljusdrivna tangenter Razer DeathStalker V2 har uppdaterats med lägre, lättare tangenter som håller längre.
Den snabbaste mobilen Asus ROG Phone 6 är stor och dyr. Och den snabbaste mobilen vi har sett.
Galet bra för priset! Shark Gaming 7G15-70TI vinner inga skönhetstävlingar, men den är fylld med bra och prisvärd hårdvara.
Alienware laptop med fantomskärm Om du spelar väldigt, väldigt snabba spel kan 480 Hz-skärmen vara esset i din rockärm.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend