Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

AOCs gaming heter nu Agon

Datorskärmgiganten AOC har nu officiellt skapat ett undermärke för firmans gamingskärmar

Av / 2021-07-29 - 11:02
AOCs gaming heter nu Agon

Taiwanesiska AOC, som är en av de största tillverkarna av dator- och tv-skärmar, har nu valt att ge spel extra uppmärksamhet. Detta görs genom att presentera ett nytt undermärke som heter Agon by AOC. Det nya varumärket kommer samla AOCs befintliga spelskärmar och tillbehörsserier samt utöka portföljen med nya modeller för spelare i alla klasser – från avslappnade spelare till esportidrottare.

”Spelindustrin och i synnerhet exportbranschen tillhör de snabbast växande teknologimarknaderna – och är också den mest spännande”, säger Stefan Sommer, Head of Global Marketing hos AOC. Han fortsätter:

”Agon by AOC kommer utan tvekan att höja ribban när det gäller spelekosystem.”

Även om den formella uppdelningen är ny är namnet Agon välkänt. Sedan 2016 har AOC samlat de bästa av sina spelskärmar i Agon-produktserien. Men i framtiden kommer alltså Agon vara ett paraply för alla spelprodukter från AOC.

Nya modeller

De första nya produkterna under Agon har just tillkännagivits. Det handlar om AOC CU34G3S (artikelbild), som är en välvd 165 Hz-skärm på 34″ i 21: 9-bildformat med WQHD-upplösning (3440 x 1440).

Skärmarna AOC CQ32G3SU på 31,5″ och AOC CQ27G3SU på 27″ är båda utrustade med QHD-upplösning (2560 x 1440) och 16: 9-format.

AOC CU34G3S och CQ32G3SU finns redan till priser på cirka 6 800 kronor respektive cirka 4 500. CQ27G3SU, C27G3U kan köpas från september till ett rekommenderat pris på cirka 4 000 kronor.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fortnite tillbaka på iOS

AOC: Full HD fortfarande aktuellt

Första UPS:en för spelare

Platt tangentbord kan nästan skickas som ett brev

Razers nya gamingmus väger endast 55 gram

Här är de nya Xbox-konsolerna

Spel med djup

Ge dig in i spelet med AI

Samsungs gamingskärmar med AI

En ansiktslyftning för Asus handhållna konsol

Fred i konsolkriget efter 45 år

Ny ergonomisk spelmus från Glorious

Rulla till toppen