Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

AOCs gaming heter nu Agon

Datorskärmgiganten AOC har nu officiellt skapat ett undermärke för firmans gamingskärmar

Skrivet av / 2021-07-29 - 11:02
AOCs gaming heter nu Agon

Taiwanesiska AOC, som är en av de största tillverkarna av dator- och tv-skärmar, har nu valt att ge spel extra uppmärksamhet. Detta görs genom att presentera ett nytt undermärke som heter Agon by AOC. Det nya varumärket kommer samla AOCs befintliga spelskärmar och tillbehörsserier samt utöka portföljen med nya modeller för spelare i alla klasser – från avslappnade spelare till esportidrottare.

”Spelindustrin och i synnerhet exportbranschen tillhör de snabbast växande teknologimarknaderna – och är också den mest spännande”, säger Stefan Sommer, Head of Global Marketing hos AOC. Han fortsätter:

”Agon by AOC kommer utan tvekan att höja ribban när det gäller spelekosystem.”

Även om den formella uppdelningen är ny är namnet Agon välkänt. Sedan 2016 har AOC samlat de bästa av sina spelskärmar i Agon-produktserien. Men i framtiden kommer alltså Agon vara ett paraply för alla spelprodukter från AOC.

Nya modeller

De första nya produkterna under Agon har just tillkännagivits. Det handlar om AOC CU34G3S (artikelbild), som är en välvd 165 Hz-skärm på 34″ i 21: 9-bildformat med WQHD-upplösning (3440 x 1440).

Skärmarna AOC CQ32G3SU på 31,5″ och AOC CQ27G3SU på 27″ är båda utrustade med QHD-upplösning (2560 x 1440) och 16: 9-format.

AOC CU34G3S och CQ32G3SU finns redan till priser på cirka 6 800 kronor respektive cirka 4 500. CQ27G3SU, C27G3U kan köpas från september till ett rekommenderat pris på cirka 4 000 kronor.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spela PS5 i Sonys Afeela-bil

Epic Games måste hosta upp

Samsungs 3D-skärm utan 3D-glasögon

Razer ger dig en spark i baken

Skärmarna ska vara stora och datorerna smarta

MSI slår klorna i handhållet spelande

HP och OMEN avslöjar framtiden för datorer och spelutrustning

Fler Samsung OLED-spelskärmar

Toppsäljande Steam-spelen 2023

5 julklappsidéer till spelaren

Nytt highend spelheadset

GTA 6: Se den första officiella trailern!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen