Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Yves Saint Laurent

Blu-ray-recension

Efter den berömde modeikonens död för ett par år sedan har det gjorts två filmer om honom. Yves Saint Laurent är en välgjord produktion men den lyckas inte skapa någon klar bild av huvudpersonen.

Publicerad 2014-09-12 - 11:22
Yves Saint Laurent
Lorentz Celo

Vi börjar i Paris där den 21 år gamla Yves Saint Laurent får det konstnärliga ansvaret för det kända modehuset Christian Dior. Efter hans första presentation av en större modekollektion får han sitt stora genombrott och väcker stor uppmärksamhet i modevärlden. Så småningom möter han sin framtida kärlek och livslånga arbetspartner, Pierre Berge, och trots osäkerhet och diagnosen manodepressiv lyckas han starta sitt eget företag när han bara är 26 år gammal Vi följer hans med- och motgångar under åren som följer, fram till slutet av 1970-talet.

Yves Saint Laurent är en film med massor av kvaliteter. Scenografi och foto är mer än tillfredsställande och tidsbeskrivningen fungerar utmärkt. Dessutom är naturligtvis kostymerna perfekta och filmmusiken bra. Skådespelarna är också bra, och båda huvudrollerna gestaltas väl av Pierre Niney och Guillaume Gallienne. Filmens problem är att allting går för fort fram. Man går inte tillräckligt djupt i de olika aspekterna med modeikonens liv och karriär, och viljan att förmedla stora delar av hans liv har reducerat filmens kvalitet och gjort berättandet till en alltför ytlig historia. Tre stjärnor.

Yves Saint Laurent-utgåvan på Blu-ray är en tveeggad upplevelse. Det finns dessvärre inget extramaterial, men både ljudet och bilden är bra.

knapp

Karakter
Yves Saint Laurent

Fakta:

  • Release: 6 augusti 2014
  • Regi: Jalil Lespert
  • Med: Pierre Niney, Guillaume Gallienne, Charlotte Lebon, Laura Smet, Xavier Lafitte, Nikolai Kinski
  • Genre: Drama
  • Land: Frankrike
  • År: 2014
  • Längd: 1:45

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen