Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: What Maisie Knew

Blu-ray-recension

Julianne Moore och Alexander Skarsgård gör utmärkta insatser i detta välfungerande skilsmässodrama som utspelas i nutida New York men som bygger på en roman av Henry James från 1897!

Publicerad 2014-01-25 - 06:00
What Maisie Knew
Lorentz Celo

Romaner av den brittiske författaren Henry James har filmatiserats många gånger, men de allra flesta har varit historiska kostymdramer som Wings of the Dove (1997). What Maisie Knew bygger på en roman från 1897 och berättar historien om en liten flicka (Onata Aprile) som blir ett offer för sina föräldrars bittra kamp om rätten till ensam vårdnad. Mitt i allt elände dyker det från oväntat håll upp en möjlighet till ett bättre liv.

What Maisie Knew har blivit en utmärkt film som Henry James säkert skulle ha blivit nöjd med. Det är ett intelligent och rörande drama som är både engagerande och fascinerande. Rollbesättningen är mycket bra och alla de centrala skådespelarna levererar. I synnerhet Julianne Moore är fantastisk som försumlig mor och Onata Aprile är imponerande trovärdig som lilla Maisie. En liten viktig film som förtjänar en större publik. Fem stjärnor.

Blu-ray-versionen kan rekommenderas. Den har inga större mängder extramaterial men ett bra kommentatorsspår, ett par borttagna scener och en musikvideo. Det mest imponerande är det tekniska. Både ljudet och bilden håller mycket hög standard och ligger inte långt från maxbetyg.

http://www.youtube.com/watch?v=WQ5ea24Rn-A

knapp

Karakter
What Maisie Knew

Fakta:

  • Release: 13 november 2013
  • Regi: Scott McGehee
  • Med: Julianne Moore, Alexander Skarsgård, Onata Aprile, Steve Coogan, Joanna Vanderham
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2013
  • Längd: 1:39

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen