Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Unstoppable

Blu-ray-recension

Under sin långa karriär på mer än trettio år har Tony Scott skaffat sig ett gediget rykte i action- och thrillergenren.

Av / 2011-04-25 - 11:39
Unstoppable
Lorentz Celo

Men trots 80- och 90-talets storfilmer som Top Gun (1985), True Romance (1993), Crimson Tide (1995) och Enemy of The State (1998), har 2000-talet hittills mest handlat om anonyma filmer. Unstoppable är en av dessa.

Filmen handlar om Will (Chris Pine) som får ett jobb på ett stort tågföretag och hamnar i ett team med den enormt erfarne Frank (Denzel Washington) som snart ska dra sig tillbaka. En dag skickas ett tåg med kemikalier iväg obemannat och färdas i hög hastighet genom tätbebyggda områden. Myndigheterna försöker med allt möjligt för att stoppa tåget, men utan att lyckas. Will och Frank måste alltså ta itu med den omöjliga uppgiften att förhindra att dödståget spårar ur och orsakar en enorm katastrof.

Du får leta länge om du ska hitta en mer utpräglad popcorn- och söndagsfilm än den här. Handlingen köper vi och i början tuffar filmen på precis som tåget. Frågan är bara hur trovärdigt det är att allting bygger på en sann historia. Det verkar helt enkelt lite väl otroligt. Ett annat dilemma – som alltid i sådana här filmer – att man aldrig får någon känsla av hastighet. Det sägs att tåget dundrar fram i hundra knyck, men ibland syns det tydligt att allt kryper fram i 20–30 kilometer i timmen. Tre stjärnor.

Köper man Unstoppable på BD får man massor av extramaterial och en väldigt hög bild- och ljudkvalitet.

Karakter
Unstoppable

Fakta:

  • Regi: Tony Scott
  • Med: Denzel Washington, Chris Pine, Rosario Dawson, Elizabeth Mathis, Ethan Suplee
  • Genre: Thriller
  • Land: USA
  • År: 2010
  • Längd: 1:38

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen