TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Recension Trolls

Sockersöta charmtroll

Trollen är världens sööötaste, gulligaste, mest oskyldiga och charmerande. Filmen räddas från ett illamående-haveri av fängslande rytmer och fräck dialog.

forfatter
Publicerad 2017-04-05 - 09:22
Karakter
Familj
Trolls

I den ytterst psykedeliska, färgglada trollvärlden lever trollen i fridfull harmoni och gemenskap. De stoppar i sig sötsaker, dansar, myser och är sååå glada. Lika sött, och ibland lika kväljande, som Candy Crush, men detta är dessutom troll med attityd!

Dreamworks historia bygger på danska Thomas Dammars färgglada 1960-talstroll, med tovigt hår, och är en barnfilm utöver det vanliga. Musiken är skriven av självaste Justin Timberlake och det är Timberlake och häftiga Anna Kendrick som gör huvudrollerna.

Den tillsynes bekymmerslösa trollvärlden stöter på svårigheter när Bergerna kommer och gör dem illamående (!) – de rakt igenom usla Bergerna lever nämligen av att äta troll. En räddningsaktion måste alltså sättas i verket.

 

youtu.be/GfkluXm6XGw

Vår skepsis var påtaglig innan vi tryckte på Play på 4K-spelaren och tangentbordet var vässat och redo för en slakt, men trots ett väldigt simpelt och förutsägbart manus, relativt ”enkel” animering och ett par bitvis enerverande karaktärer, blev vi nästan charmade av de fräcka trollen och de härligt tragiska Bergerna. Filmen får dessutom drivkraft från musiken och Kendricks och Timberlakes perfekt matchade röster. Med det sagt så kommer förmodligen de psykedeliska trollen tilltala husets yngsta familjemedlemmar mest. 3 stjärnor.

Toppenljud (DTS 7.1) och toppenbild och ett användbart bonusmaterial samt trailer, musikvideor och sex minidokumentärer.

 

picture1
<
>
(Foto: Tillverkare)
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Fakta

Blu-ray
Release: 13 mars 2017
Regi: Walt Dohrn
Med: Anna Kendrick, Justin Timberlake, Zooey Deschanel, Christopher MintzPlasse, Christina Baranski, Russell Brand
Genre: Barn
Land: USA
År: 2016
Längd: 1:32

IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Drakens tidsålder HBO Max satser stort på att prequel-serien till Game of Thrones ska lyfta streamingtjänsten till gamla höjder. Det tror vi att den gör!
En kvinnlig Hulk kan väl omöjligen vara bra? Det finns många droppar i havet – och uppenbarligen ännu fler i Marvel-universumet. Men She-Hulk är faktiskt en frisk fläkt i genren.
Se Karpe på Viaplay Från och med idag kan du se den kritikerrosade Karpe-dokumentären på Viaplay.
Vi vill hellre se Durek som norsk kung! Netflix kokar pinsam, bitvis amatörmässig, såpopera-soppa av historien om det norska kronprinsparet.
HBO rasar över jätteläcka Handlingen i alla avsnitt av den nya HBO-serien House of the Dragon har läckt ut på Reddit.
Marvel lanserar kvinnlig version av Hulken! Marvel-universumet är uppenbarligen inkomplett utan en kvinnlig version av den arga gröna mannen känd som Hulken.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend