SUPERERBJUDANDE PÅ LJUD & BILD. 30% DENNA VECKA! SE ERBJUDANDET HÄR!

Recension : Trolls

Sockersöta charmtroll

Trollen är världens sööötaste, gulligaste, mest oskyldiga och charmerande. Filmen räddas från ett illamående-haveri av fängslande rytmer och fräck dialog.

Karakter
Familj
Trolls

I den ytterst psykedeliska, färgglada trollvärlden lever trollen i fridfull harmoni och gemenskap. De stoppar i sig sötsaker, dansar, myser och är sååå glada. Lika sött, och ibland lika kväljande, som Candy Crush, men detta är dessutom troll med attityd!

Dreamworks historia bygger på danska Thomas Dammars färgglada 1960-talstroll, med tovigt hår, och är en barnfilm utöver det vanliga. Musiken är skriven av självaste Justin Timberlake och det är Timberlake och häftiga Anna Kendrick som gör huvudrollerna.

Den tillsynes bekymmerslösa trollvärlden stöter på svårigheter när Bergerna kommer och gör dem illamående (!) – de rakt igenom usla Bergerna lever nämligen av att äta troll. En räddningsaktion måste alltså sättas i verket.

 

https://www.youtube.com/watch?v=GfkluXm6XGw

Vår skepsis var påtaglig innan vi tryckte på Play på 4K-spelaren och tangentbordet var vässat och redo för en slakt, men trots ett väldigt simpelt och förutsägbart manus, relativt ”enkel” animering och ett par bitvis enerverande karaktärer, blev vi nästan charmade av de fräcka trollen och de härligt tragiska Bergerna. Filmen får dessutom drivkraft från musiken och Kendricks och Timberlakes perfekt matchade röster. Med det sagt så kommer förmodligen de psykedeliska trollen tilltala husets yngsta familjemedlemmar mest. 3 stjärnor.

Toppenljud (DTS 7.1) och toppenbild och ett användbart bonusmaterial samt trailer, musikvideor och sex minidokumentärer.

 

picture1
<
>
(Foto: Tillverkare)

Fakta

Blu-ray
Release: 13 mars 2017
Regi: Walt Dohrn
Med: Anna Kendrick, Justin Timberlake, Zooey Deschanel, Christopher MintzPlasse, Christina Baranski, Russell Brand
Genre: Barn
Land: USA
År: 2016
Längd: 1:32

IMDB Rating

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Apple och Hanks åstadkommer en platt spänningskurva i ett tandlöst andra världskrigsdrama.
  Disney återskapar det amerikanska rymdäventyrets barndom.
  Kate Mara ägnar sig åt barnarov i rörig och osammanhängande HBO-serie.
  När Diana gör entré får vi på allvar en dyster inblick i den känslomässigt avtrubbade brittiska kungafamiljen.
  Netflix har producerat en film som är läcker rent visuellt och har vackra skådespelare, men särskilt skrämmande är inte den här nyinspelningen av den klassiska thrillern.
  Härligt, charmerande samtidsdrama med välbekanta konflikter och utmaningar.
  The Boss tar med superfansen bakom kulisserna under inspelningen av sitt nya album.
  November kommer med kalla dagar och mörka kvällar – allt är klart för många timmar framför TV:n.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.