Search
Generic filters

Recension : Trolls

Sockersöta charmtroll

Trollen är världens sööötaste, gulligaste, mest oskyldiga och charmerande. Filmen räddas från ett illamående-haveri av fängslande rytmer och fräck dialog.

Karakter
Familj
Trolls

I den ytterst psykedeliska, färgglada trollvärlden lever trollen i fridfull harmoni och gemenskap. De stoppar i sig sötsaker, dansar, myser och är sååå glada. Lika sött, och ibland lika kväljande, som Candy Crush, men detta är dessutom troll med attityd!

Dreamworks historia bygger på danska Thomas Dammars färgglada 1960-talstroll, med tovigt hår, och är en barnfilm utöver det vanliga. Musiken är skriven av självaste Justin Timberlake och det är Timberlake och häftiga Anna Kendrick som gör huvudrollerna.

Den tillsynes bekymmerslösa trollvärlden stöter på svårigheter när Bergerna kommer och gör dem illamående (!) – de rakt igenom usla Bergerna lever nämligen av att äta troll. En räddningsaktion måste alltså sättas i verket.

 

https://www.youtube.com/watch?v=GfkluXm6XGw

Vår skepsis var påtaglig innan vi tryckte på Play på 4K-spelaren och tangentbordet var vässat och redo för en slakt, men trots ett väldigt simpelt och förutsägbart manus, relativt ”enkel” animering och ett par bitvis enerverande karaktärer, blev vi nästan charmade av de fräcka trollen och de härligt tragiska Bergerna. Filmen får dessutom drivkraft från musiken och Kendricks och Timberlakes perfekt matchade röster. Med det sagt så kommer förmodligen de psykedeliska trollen tilltala husets yngsta familjemedlemmar mest. 3 stjärnor.

Toppenljud (DTS 7.1) och toppenbild och ett användbart bonusmaterial samt trailer, musikvideor och sex minidokumentärer.

 

picture1
<
>
(Foto: Tillverkare)

Fakta

Blu-ray
Release: 13 mars 2017
Regi: Walt Dohrn
Med: Anna Kendrick, Justin Timberlake, Zooey Deschanel, Christopher MintzPlasse, Christina Baranski, Russell Brand
Genre: Barn
Land: USA
År: 2016
Längd: 1:32

IMDB Rating

Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Bakgrundshistorien om den legendariska, iskalla syster Ratched är en perfekt inramning för en ovanligt lyckad TV-serie.
  Med sin första originalserie andas Disney nytt – och klassiskt – liv i Star Wars-sagan.
  I ett ganska så genomsnittligt drama om att återhämta sig efter en familjetragedi, vilket lett till alkoholism, levererar Affleck äkta vara.
  September betyder kallare dagar och mörkare kvällar. Allt är upplagt för långa, sköna dagar framför TV:n.
  Hilary Swank styr sin internationella besättning med kurs mot Mars – men både färden och familjen där hemma råkar ut för ”grus i maskineriet”.
  Christopher Nolans senaste film är en härlig, bitvis absurd, blandning av James Bond, sci-fi och domedagsprofetia.
  Amerikanerna försöker återskapa magin från Braveheart – och kraschar.
  Stenhård socialrealism mixas med intressanta karaktärer och en rörig, halvdan handling i Netflix senaste storfilm.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.