RecensionTrolls

Sockersöta charmtroll

Trollen är världens sööötaste, gulligaste, mest oskyldiga och charmerande. Filmen räddas från ett illamående-haveri av fängslande rytmer och fräck dialog.
Karakter
Familj
Trolls
forfatter

I den ytterst psykedeliska, färgglada trollvärlden lever trollen i fridfull harmoni och gemenskap. De stoppar i sig sötsaker, dansar, myser och är sååå glada. Lika sött, och ibland lika kväljande, som Candy Crush, men detta är dessutom troll med attityd!

Dreamworks historia bygger på danska Thomas Dammars färgglada 1960-talstroll, med tovigt hår, och är en barnfilm utöver det vanliga. Musiken är skriven av självaste Justin Timberlake och det är Timberlake och häftiga Anna Kendrick som gör huvudrollerna.

Den tillsynes bekymmerslösa trollvärlden stöter på svårigheter när Bergerna kommer och gör dem illamående (!) – de rakt igenom usla Bergerna lever nämligen av att äta troll. En räddningsaktion måste alltså sättas i verket.

 

https://www.youtube.com/watch?v=GfkluXm6XGw

Vår skepsis var påtaglig innan vi tryckte på Play på 4K-spelaren och tangentbordet var vässat och redo för en slakt, men trots ett väldigt simpelt och förutsägbart manus, relativt ”enkel” animering och ett par bitvis enerverande karaktärer, blev vi nästan charmade av de fräcka trollen och de härligt tragiska Bergerna. Filmen får dessutom drivkraft från musiken och Kendricks och Timberlakes perfekt matchade röster. Med det sagt så kommer förmodligen de psykedeliska trollen tilltala husets yngsta familjemedlemmar mest. 3 stjärnor.

Toppenljud (DTS 7.1) och toppenbild och ett användbart bonusmaterial samt trailer, musikvideor och sex minidokumentärer.

 

picture1
<
>
(Foto: Tillverkare)

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
Fakta

Blu-ray
Release: 13 mars 2017
Regi: Walt Dohrn
Med: Anna Kendrick, Justin Timberlake, Zooey Deschanel, Christopher MintzPlasse, Christina Baranski, Russell Brand
Genre: Barn
Land: USA
År: 2016
Längd: 1:32

IMDB Rating

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.