Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Tower Heist

Blu-ray-recension

Kommentarer till finanskrisen kommer i olika skepnader, här är en något märklig mix av komedi, thriller och deckare, kryddad med lite kritik mot mogulerna på toppen.

Av / 2012-06-15 - 14:45
Tower Heist
Tor Aavatsmark

Filmen tar upp det orättvisa i att finansjättarna längst upp klarar sig undan med vad som helst och att alla yuppies försöker bli som dessa skurkar.

Tycoonen Alan Alda (i högform) bor i takvåningen i New Yorks dyraste byggnad men åker dit för ekonomisk brottslighet och blåser alla lågavlönade immigranter som jobbar med bygget. Föreståndaren Ben Stiller får sparken efter att ha mosat chefens Ferrari och med sig i fallet tar han stackars Casey Affleck och Michael Peña. Ännu ett offer för finanskrisen är Matthew Broderick (ett efterlängtat återseende) som går med i gänget som får hjälp av den småkriminelle Eddie Murphy med att råna Alda.

Tower Heist är en ojämn filmisk upplevelse som verkligen har det trassligt med att komma igång och hitta rätt form, men när handlingen väl tar fart är det ett riktigt charmigt – fast överdrivet hjälplöst och idealistiskt – gäng som ska genomföra Den stora stöten, på sitt eget originella och underfundiga sätt. Fyra stjärnor.

Både bild- och ljudkvaliteten imponerar på BD-skivan. Som bonus finns två kommentatorsspår, två alternativa slutscener, borttagna och förlängda scener, bakomfilm och regissörens ”dagbok” – samt hela filmen på DVD.

Karakter
Tower Heist

Fakta:

  • Regi: Brett Ratner
  • Med: Ben Stiller, Eddie Murphy, Casey Affleck, Alan Alda, Matthew Broderick, Téa Leoni, Michael Peña
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2011
  • Längd: 1:44

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen