Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: The Words

Blu-ray-recension

En känd författare skriver om en okänd författare som stjäl en annan författares bok. Förvirrad? Vi också. The Words är ett helt godkänt drama men dras med ett ofullständigt manus och halvbra skådisar.

Publicerad 2013-06-07 - 06:00
The Words
Tor Aavatsmark

Dennis Quaid spelar en medelålders, oerhört framgångsrik författare som i sin nya bok berättar om en ung författare, Rory (Bradley Cooper), som desperat försöker slå igenom. När Quaid tar med sig en potentiell älskare hem så berättar han fortsättningen på historien för henne.

Rory har problem med att slå igenom, och med att få respekt av sin far. Han söker tröst hos sin ungdomskärlek (Zoe Saldana) och till slut kommer genombrottet, med dunder och brak. Problemet är bara att Rorys bok är en ren kopia, ord för ord, av ett opublicerat manus han hittat i en gammal dokumentmapp i en antikvitetsaffär i Paris.

The Words är egentligen ett bra drama som tar oss med på ett ungt pars resa från motgång och nederlag till medgång och lycka, kryddat med moraliska frågor om hur mycket man är villig att offra för att nå framgång. Enda nackdelen är att vi får följa uppdiktade personer, och måste lyssna på en stel och obekväm Quaid som berättare, vilket känns väldigt onödigt. Ovanpå alltihop blir historien ännu mer komplicerad av bilder som föreställer den unge författaren Jeremy Irons. Bra ambitioner om moraliska svårigheter slarvas dessvärre bort av en onödigt komplex handling. Tre stjärnor.

Karakter
The Words

Fakta:

  • Release: 6 februari 2013
  • Regi: Brian Klugman
  • Med: Dennis Quaid, Bradley Cooper, Zoe Saldana, John Hannah, Jeremy Irons, Olivia Wilde
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2012
  • Längd: 1:37

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen