Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Recension: The Rewrite

Blu-ray-recension

Hugh Grant gör vad han gör bäst: spelar Hugh Grant. Om det räcker för dig så ska du se The Rewrite.

Publicerad 2016-01-05 - 09:04
The Rewrite
Tor Aavatsmark

Hugh Grant spelar den brittiska versionen av Hank Moody från Californication. Han är en föredetting-manusförfattare som lever i LA på sin enda framgång och ägnar nu dagarna åt att tråla runt arbetslös och desillusionerad medan han dövar livets smärta med alkohol och tillfälliga kvinnor. Som en sista krampryckning bestämmer han sig för att undervisa i en kurs om att skriva manus på en skola i en avlägsen småstad utanför New York.

Naturligtvis är allt fel! Han tror inte på att man kan lära sig att bli manusförfattare, småstaden är rena skiten, vädret är uselt och skolledningen är trångsynt och gammaldags. Alla som tror att Grants karaktär kommer att förändras radikalt på vägen räcker upp en hand! Så många? Japp!

The Rewrite_5

The Rewrite har med andra ord en mycket förutsägbar och föga originell handling (skulle kanske manus gått igenom en omskrivning?!), ganska så mysiga karaktärer och en del småcharmiga scener räddar den från fullständig katastrof. Inte minst är, som vanligt, Marisa Tomei mycket bra som kvinnan som får Grant på bättre tankar. Samtidigt som Grant själv gör en standardkopia av alla de hundratals komedier han redan har gjort. En riktig tretton-på-dussinet-komedi som du hunnit glömma innan du kommit till slutet av eftertexterna. 3 stjärnor.

The Rewrite_4 DSC_3763.NEF DSC_7727.NEF
<
>
(Foto: Tillverkare)

Blu-ray-skivan får definitivt mer än godkänt när det gäller den tekniska kvaliteten, både bildkvaliteten och ljudet (DTS 5.1) imponerar. Inget bonusmaterial.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Tillverkare)

Karakter
The Rewrite

Fakta:

  • Release: 30 november 2015
  • Regi: Marc Lawrence
  • Med: Hugh Grant, Marisa Tomei, J.K. Simmons, Allison Janney, Bella Heathcote, Chris Elliot
  • Genre: Komedi
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Längd: 1:47

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen