Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: The Purge: Anarchy

Blu-ray-recension

Lågbudgetregissören James De Monaco har gjort en uppföljare till sin kassasuccé The Purge från 2013. Resultatet är fortfarande en god affär men (den här gången också) ett filmiskt fiasko.

Publicerad 2014-12-30 - 12:34
The Purge: Anarchy
Lorentz Celo

Premissen är tämligen enkel. I en nära framtid har USA fått nya lagar som löser överbefolkning, kriminalitet och arbetslöshet med hjälp av en radikal idé: En natt varje år får alla invånare göra precis vad de vill utan att riskera påföljder från myndigheterna. Även mord och våldtäkt går bra, så att folk kan få ”rening”. Enda regeln är att man inte får använda för kraftiga vapen. Lite civiliserat måste man väl bete sig?

James De Monaco gjorde The Purge 2013 för bara tre miljoner dollar, men den spelade in tio gånger så mycket. Uppföljaren har en lite större budget och ger förmodligen samma vinst. The Purge: Anarchy är en tvättäkta B-film med massor av brister. Vi snackar löjlig handling med eländigt manus proppfullt av hopplös dialog. Skådespeleriet är som förväntat dåligt och karaktärerna saknar trovärdighet och väcker inte sympati. När man dessutom inte får en gnutta spänning utan bara digitalt blodsprut är besvikelsen total. Det här är bara spekulativ och meningslös underhållning av värsta sort. Två stjärnor.

Vill man verkligen ha den här filmen på Blu-ray så får man ett par borttagna scener och en liten bakomfilm på dryga tio minuter. Ljudet i DTS-HD MA 5.1 är bra och bilden likaså.

knapp

Karakter
The Purge: Anarchy

Fakta:

  • Release: 3 december 2014
  • Regi: James DeMonaco
  • Med: Frank Grillo, Zach Gilford, Kiele Sanchez, Michael K. Williams, Zöe Soul, John Beasley
  • Genre: Rysare
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Längd: 1:43

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen