Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: The Maze Runner

Blu-ray-recension

Flugorna herre möter The Truman Show och Hunger Games i en fascinerande actionthriller.

Publicerad 2015-01-31 - 10:33
The Maze Runner
Tor Aavatsmark

Ska du bli rik i dessa tider år det ”bara” att skriva en fantasyföljetong som riktar sig mot en ungdomlig publik, lyckas du med det har du hittat guld. Men medan de flesta försöken i den här genren är trista och förutsägbara är The Maze Runner faktiskt en originell och frisk fläkt.

Ett gäng pojkar i 12–15-årsåldern är inspärrade på ett grönt och tillsynes idylliskt fält, helt utan kontakt med omvärlden och omringade av en enorm betongmur. En gång om dygnet öppnas en dörr in till en labyrint som gör att de kan leta efter en väg ut – men ingen har lyckats efter tre år. En gång i månaden kommer en ny pojke och när handlingskraftige Thomas (Dylan O’Brian) dyker upp blir det full fart. Det uppstår snabbt en intern maktkamp i ett samhälle som styrs efter principen starkast vinner.

Visst är handlingen proppfull av logiska brister och osannolikheter, och skådespelarna håller inte direkt Oscar-klass, men historien är spännande, intrikat och full av smarta överraskningar. Maktkampen mellan pojkarna skildras på ett trovärdigt sätt och vad som döljer sig i (och bakom?) labyrinten är en gåta som gradvis besvaras i takt med att pojkarna tvingas kämpa mot mörkret, rädslan, varandra och ohyra. Välgjord och spännande film för ungdomar och ungdomliga vuxna. 4 gedigna stjärnor!

Ljudet (DTS 7.1) är fulländat och vi njuter av när de enorma delarna av labyrinten flyttar på sig och hela rummet skakar! Bildkvaliteten är mycket bra, fast det saknas lite skärpa för att få maxpoäng. Ett bra bonusmaterial med bland annat borttagna scener, bloopers, trailer, kommentatorsspår och en mycket bra bakomfilm.

The-Maze-Runner_8-990x505 The-Maze-Runner_7-990x505 The-Maze-Runner_6-990x505 The-Maze-Runner_5-990x505 The-Maze-Runner_4-990x505 The-Maze-Runner_3-990x505 The-Maze-Runner_2-990x505
<
>

Fakta:

  • Release: 19 januari 2015
  • Regi: Wes Ball
  • Med: Dylan O’Brien, Aml Ameen, Ki H. Lee, Blake Cooper, Thomas Brodie-Sangster, Will Poulter
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Längd: 1:53

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen