Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: The Lucky One

Blu-ray-recension

Nicholas Sparks har fått flera av sina bästsäljande romaner filmade de senaste tio åren, till exempel A Walk to Remember (2002) och The Notebook (2004). Senaste i raden är sydstatsdramat The Lucky One med High School Musical-stjärnan Zac Efron. Kanske att producenterna skulle ha låtit bli den här boken?

Publicerad 2012-11-13 - 00:00
The Lucky One
Lorentz Celo

Den amerikanska soldaten Logan (Efron) återvänder till USA efter att ha gjort flera vändor i Irak. Med sig hem har han en bild av en vacker kvinna som hittade mot slutet av kriget under en dramatisk händelse. Logan tycker att bilden har räddat livet på honom och sätter igång jakten på den okända skyddsängeln.

Utan att veta om romanen är bra eller inte så kan man konstatera att filmatiseringen inte är särskilt lyckad på flera olika sätt. Louisiana är vackert filmat men handlingen saknar substans och är helt enkelt förutsägbar och fullproppad med dåliga repliker. Och när skådespelarna inte heller har den pondus som behövs för att leverera dem så blir resultatet tunt. Det finns ingen riktig kemi mellan Zac Efron och Taylor Schilling, båda verkar stela och saknar utstrålning och mimik. The Lycky One är en förvånansvärt svag film av regissör Scott Hicks (Shine, 1996) och stjärnproducent Denise Di Novi. Två stjärnor.

BD-versionen har ett väldigt bra ljudspår och en snygg bild som passar det utsökta fotot. Extramaterialet utgörs bara av tre korta bakomfilmer med intervjuer.

Karakter
The Lucky One

Fakta:

  • Release: 24 oktober 2012
  • Regi: Scott Hicks
  • Med: Zac Efron, Taylor Schilling, Blythe Danner, Jay R. Ferguson, Riley Stewart, Joe Chrest
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2012
  • Längd: 1:40

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen