: The Longest Ride

Blu-ray-recension

Ännu en otroligt förutsägbar romantisk dröm från Nicholas Sparks, en flickromans som inte ens Clintans son kan rädda.

Karakter
Drama
The Longest Ride

Nicholas Sparks fick en fullträff med The Notebook (2009) sedan dess har han carte blanche i Hollywood för filmatiseringar av romantiska klichéer om flickromanser i North Carolina. Botten nåddes förra året med The Best of Me. The Longest Ride är något mer jordnära, men ack så klyschig och förutsägbar.

Hjärtekrossaren och rodeoryttaren Luke (Scott Eastwood) är en relativt blyg och dämpad ”cowboy” som på ett hövligt sätt uppvaktar studenten Sophia (Britt Robertson). Han försöker öppna sig för henne och bär på en hemlighet om en olycka, en händelse som kan kosta honom livet om han fortsätter med sin karriär. Det unga paret får en gemensam arena när de räddar konstsamlaren Ira (Alan ”MASH” Alda) ur en brinnande bil.

THE LONGEST RIDE

Rent tekniskt är filmen är en njutning att titta på. Fantastiskt pittoresk natur, vackra solnedgångar, förföriskt regn och bildsköna unga människor. Den saknar dock substans och trovärdighet och lyckas aldrig heller att överraska. Både Eastwood, Robertson och Alda gör bra roller med tanke på det svulstiga manuskriptet de har att jobba med, men The Longest Ride blir dessvärre aldrig något mer än otroligt banal, simpel ”tantsnusk” som Mor av misstag får med sig från kiosken innan en lång tågresa. Säkert tillfredsställande för ändamålet, men inte i längden. Dessutom är den alldeles för lång. 3 klena stjärnor – varav en för naturen.

THE LONGEST RIDE THE LONGEST RIDE The Longest Ride
<
>

Toppenbra bild- och ljudkvalitet (DTS 7.1) och bonusmaterial som bland annat innehåller ett okej kommentatorsspår, stillbilder, trailer och en rad minidokumentärer.

THE LONGEST RIDE

Fakta

 • Release: 26 oktober 2015
 • Regi: George Tillmann Jr.
 • Med: Britt Robertson, Scott Eastwood, Jack Huston, Oona Chaplin, lan Alda, Melissa Benoist
 • Genre: Drama
 • Land: USA
 • År: 2015
 • Längd: 2:19

IMDB Rating

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Mulan är en av Disneys bästa live-nyinspelningar av tecknade klassiker.
  Michael J. Fox briljerar i smått föråldrad ”klassiker”.
  Att schack kunde vara så fascinerande och spännande kunde vi väl aldrig tro!
  Den suveräna Trump-imitatören kraschlandar i sin nya Netflix-special.
  Apple och Hanks åstadkommer en platt spänningskurva i ett tandlöst andra världskrigsdrama.
  Disney återskapar det amerikanska rymdäventyrets barndom.
  Kate Mara ägnar sig åt barnarov i rörig och osammanhängande HBO-serie.
  När Diana gör entré får vi på allvar en dyster inblick i den känslomässigt avtrubbade brittiska kungafamiljen.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.