Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: The Cabin in the Woods

Blu-ray-recension

Skräckfilm är kanske den genre som förändrat sig mest de senaste 10-15 åren, ända sedan Scream kom 1996. Joss Whedon och Drew Goddard har nu givit sitt bidrag med en metaskräckfilm som kanske inte är någon revolution, men definitivt en frisk fläkt!

Publicerad 2012-11-21 - 00:00
The Cabin in the Woods
Lorentz Celo

The Cabin in the Woods börjar som vilken rysare som helst. Fem helt olika ungdomar ska ut i vildmarken, långt bort från civilisationen där det inte ens finns GPS-kontakt. Men samtidigt som saker och ting utspelas på ett väldigt konventionellt och skräckinjagande sätt upptäcker man att det döljer sig andra och helt överraskande saker bakom fasaden.

Filmen är ett resultat av ett samarbete mellan Joss Whedon och Drew Goddard, som har arbetat tillsammans förut med produktionen av Buffy the Vampire Slayer. Whedon har för övrigt varit synnerligen effektiv den senaste tiden, som regissör av blockbustern The Avengers. The Cabin in the Woods är ett sidoprojekt som fått mycket positiv respons från både kritiker och publik, och det är inte oförtjänt. Den leker med flera genrer och är en sevärd och befriande film med hög popcornfaktor. Lite minus i kanten blir det för att den är lite väl ambitiös mot slutet, men absolut godkänt. Fyra stjärnor.

Blu-ray-utgåvan är väldigt bra! Massor av extramaterial som är både underhållande och lärorikt, plus en bra bild och ett suveränt ljudspår!

Karakter
The Cabin in the Woods

Fakta:

  • Release: 19 september 2012
  • Regi: Drew Goddard
  • Med: Richard Jenkins, Bradley Whitford, Jesse Williams, Chris Hemsworth, Fran Kranz, Kristen Connolly
  • Genre: Rysare
  • Land: USA
  • År: 2012
  • Längd: 1:35

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen