: The Brink, säsong 1

HBO

Med inspiration från en rad olika typer av komedi från film och TV försöker The Brink vara en salig blandning av politisk satir och situationskomik. Resultatet är dessvärre inte speciellt bra.
Karakter
Komedi
The Brink, säsong 1
Annons
Annons
forfatter

Serien börjar med att introducera den festglada ambassadören Alex Talbot (Jack Black) som är stationerad i Islamabad, Pakistan. Han hamnar mitt i en internationell kris när den pakistanska generalen Umair Zaman (Iqbal Theba) gör en kupp och anklagar västvärlden för att försöka sterilisera landets befolkning. Talbot får hjälp av den amerikanska utrikesministern, Walter Larson (Tim Robbins), som är både alkohol- och sexmissbrukare. Vi får också följa en grupp amerikanska jaktpiloter som försöker få bort de pakistanska kärnanläggningarna. Konflikten spetsar till sig när både Israel, Kina och Indien involveras och så småningom är alla statschefer förberedda för fullt krig.

Vid första anblicken verkar The Brink lovande, med en fräsch plott och en spännande casting. Både Tim Robbins och Jack Black gör gedigna roller, precis som Pablop Schreiber (Orange is the New Black). Men under vissa perioder spelas det över mycket och genom hela serien har persongalleriet en tendens att vara väl karikerat. Humorn och satiren fungerar också bitvis, och är uppenbarligen hämtad från både äldre filmer som Dr Strangelove och komediserier från 1980-talet. Men i slutändan är humorn för platt och handlar mer om sex och kroppsvätskor samtidigt som satiren tappar sin udd. The Brink hade kunnat vara bättre om man hade tonat ner den lite och skrivit ett manus som verkligen behandlade internationell politik med mer nyanserad humor. Den har dock en hel del kvaliteter och det kan hända att den tar sig längre fram under säsongen. Recensionen bygger på de första fem avsnitten.

The Brink - sesong 1_9 The Brink - sesong 1_8 The Brink - sesong 1_7 The Brink - sesong 1_6 The Brink - sesong 1_5 The Brink - sesong 1_4 The Brink - sesong 1_3 The Brink - sesong 1_2 The Brink - sesong 1_1
<
>

Serien går att strömma från HBO Nordic, som fortsätter att leverera hög teknisk kvalitet. Bilden är mycket bra och ljudspåret håller en hög standard, vilket bland annat klär det fina soundtracket.

Fakta
  • Release: 22 juni 2015
  • Regi: Kim Benabib
  • Med: Jack Black, Tim Robbins, Pablo Schreiber, Eric Ladin, Esai Morales, Mays Jackson, Iqbal Theba
  • Genre: Komedi
  • Land: USA
  • År: 2015
  • Längd: 5:00
IMDB Rating

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Lorentz Celo


Senaste artiklar:

Annons
Annons

Läs också

Serieversionen av filmsuccén levererar mer av samma sak, i ett halsbrytande men så småningom upprepande tempo.
Att 40 % av de spanska männen går på bordeller var en chockerande nyhet för oss – men bannemej om inte Álex Pina lyckas göra hejdundrande underhållning av tragedin.
April bjuder på mycket godis från strömningstjänsterna, nu kan du också titta på innehåll från nykomlingen Paramount+.
Påsken blir definitivt bättre med en riktigt bra thriller eller deckare!
Nykomlingen Paramount+ lanseras med Maisie Williams som snabbkäftad eremit som plötsligt släpps lös i det fria. Roligt, men lite oförlöst.
Disney+ bevisar att det fortfarande finns mer spännande material att förmedla från Marvels rikliga universum.
Många filmer har ”finputsats” i efterhand av missnöjda regissörer – men ingen lika omfattande som Justice League.
Den efterlängtade uppföljaren till fräscha Wonder Woman är årets största besvikelse.
En av 1980-talets stora komiker, Eddie Murphy, försöker stenhårt att återuppliva sin klassiska komedi – men åstadkommer bara en mycket mindre charmig kopia.
Uppföljaren går i samma fascinerande fotspår som första säsongen – och det är inte negativt.
New Orleans mest respekterade domare hamnar i klammeri med rättvisan.
Under årets första vårmånad får vi ljusare dagar, mindre snö och massor av spännande innehåll från strömningstjänsterna.
Tänk om det om var Sovjetunionen som hann först till månen?
Big Sky ett levande bevis på att även en av branschens mest erfarna och välrenommerade kan misslyckas.
Två personer ägnar en hel natt åt att göra sitt yttersta för att såra och förnedra sin partner. Sådant blir det filmkonst av.
Tom Hanks briljerar i sobert western-epos som har hjärtat på rätta stället.