Search
Generic filters

: The Brink, säsong 1

HBO

Med inspiration från en rad olika typer av komedi från film och TV försöker The Brink vara en salig blandning av politisk satir och situationskomik. Resultatet är dessvärre inte speciellt bra.

Karakter
Komedi
The Brink, säsong 1

Serien börjar med att introducera den festglada ambassadören Alex Talbot (Jack Black) som är stationerad i Islamabad, Pakistan. Han hamnar mitt i en internationell kris när den pakistanska generalen Umair Zaman (Iqbal Theba) gör en kupp och anklagar västvärlden för att försöka sterilisera landets befolkning. Talbot får hjälp av den amerikanska utrikesministern, Walter Larson (Tim Robbins), som är både alkohol- och sexmissbrukare. Vi får också följa en grupp amerikanska jaktpiloter som försöker få bort de pakistanska kärnanläggningarna. Konflikten spetsar till sig när både Israel, Kina och Indien involveras och så småningom är alla statschefer förberedda för fullt krig.

Vid första anblicken verkar The Brink lovande, med en fräsch plott och en spännande casting. Både Tim Robbins och Jack Black gör gedigna roller, precis som Pablop Schreiber (Orange is the New Black). Men under vissa perioder spelas det över mycket och genom hela serien har persongalleriet en tendens att vara väl karikerat. Humorn och satiren fungerar också bitvis, och är uppenbarligen hämtad från både äldre filmer som Dr Strangelove och komediserier från 1980-talet. Men i slutändan är humorn för platt och handlar mer om sex och kroppsvätskor samtidigt som satiren tappar sin udd. The Brink hade kunnat vara bättre om man hade tonat ner den lite och skrivit ett manus som verkligen behandlade internationell politik med mer nyanserad humor. Den har dock en hel del kvaliteter och det kan hända att den tar sig längre fram under säsongen. Recensionen bygger på de första fem avsnitten.

The Brink - sesong 1_9 The Brink - sesong 1_8 The Brink - sesong 1_7 The Brink - sesong 1_6 The Brink - sesong 1_5 The Brink - sesong 1_4 The Brink - sesong 1_3 The Brink - sesong 1_2 The Brink - sesong 1_1
<
>

Serien går att strömma från HBO Nordic, som fortsätter att leverera hög teknisk kvalitet. Bilden är mycket bra och ljudspåret håller en hög standard, vilket bland annat klär det fina soundtracket.

Fakta

 • Release: 22 juni 2015
 • Regi: Kim Benabib
 • Med: Jack Black, Tim Robbins, Pablo Schreiber, Eric Ladin, Esai Morales, Mays Jackson, Iqbal Theba
 • Genre: Komedi
 • Land: USA
 • År: 2015
 • Längd: 5:00

IMDB Rating

Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Bakgrundshistorien om den legendariska, iskalla syster Ratched är en perfekt inramning för en ovanligt lyckad TV-serie.
  Med sin första originalserie andas Disney nytt – och klassiskt – liv i Star Wars-sagan.
  I ett ganska så genomsnittligt drama om att återhämta sig efter en familjetragedi, vilket lett till alkoholism, levererar Affleck äkta vara.
  September betyder kallare dagar och mörkare kvällar. Allt är upplagt för långa, sköna dagar framför TV:n.
  Hilary Swank styr sin internationella besättning med kurs mot Mars – men både färden och familjen där hemma råkar ut för ”grus i maskineriet”.
  Christopher Nolans senaste film är en härlig, bitvis absurd, blandning av James Bond, sci-fi och domedagsprofetia.
  Amerikanerna försöker återskapa magin från Braveheart – och kraschar.
  Stenhård socialrealism mixas med intressanta karaktärer och en rörig, halvdan handling i Netflix senaste storfilm.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.