: The Bourne Legacy

Blu-ray-recension

The Bourne Legacy är den fjärde Bourne-filmen men kan väl snarare betraktas som ett avslut för trilogin med Matt Damon i huvudrollen och en början på en ny serie med stjärnskottet Jeremy Renner som tuff agent på jakt efter sig själv.
Karakter
Action
The Bourne Legacy
Annons
Annons
forfatter

”Operation Outcome” är ett topphemligt spionprogram som har placerat ut genetiskt modifierade och drogade agenter på olika platser över hela världen. Av rädsla för att bli avslöjade bestämmer sig makthavarna för att avsluta programmet, vilket innebär att de måste ta livet av alla agenter. Aaron Cross (Renner) lyckas på ett mirakulöst sätt komma undan och söker upp läkaren Marta Shearing (Rachel Weisz) för att få hjälp med att bli av med drogberoendet och komma undan myndigheterna som vill döda honom.

Tony Gilroy, som skrivit manus till alla de tidigare Bourne-filmerna, har den här gången även fått jobbet som regissör. Det är något han visat att han behärskar med debuten Michael Clayton 2009. Manus är författat tillsammans med brodern, Dan Gilroy, dock utan att bygga på någon bok av Robert Ludlum, vilket de tre första filmerna var. Häri ligger en del av problemet med The Bourne Legacy: manus är för svagt!

Actionscenerna är bra och sevärda men historien saknas substans och intressanta vändningar. Det blir för mycket konstlad komplexitet och oklart prat, och om man plockar isär filmen i dess beståndsdelar så är allt som återstår ett par bra scener vi redan sett i andra Bourne- och Bond-filmer. Jeremy Renner är en väldigt duktig skådespelare och han passar utmärkt i rollen som hemlig agent. Han har vad som krävs, både i fysik och mänsklighet, för att verka övertygande. Resten av skådespelarprestationerna är helt godkända, men Rachel Weisz karaktär är tröttsam i längden och håller filmen tillbaka.

The Bourne Legacy är en bitvis solid actionrulle men saknar de tidigare tre filmernas djup och elegans. Det finns dock en bra potential för eventuella uppföljare. Tre starka stjärnor.

Detta är ingen dålig blu-ray-investering. Massor av underhållande extramaterial och ingenting att klaga på rent tekniskt. Både ljud- och bildkvaliteten tillhör det övre skiktet.

Annons

http://www.youtube.com/watch?v=FuJIdqy6Xn4

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 39 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
Fakta
  • Release: 28 december 2012
  • Regi: Tony Gilroy
  • Med: Jeremy Renner, Rachel Weisz, Edward Norton, Joan Allen, Oscar Isaac, Albert Finney
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2012
  • Längd: 2:14
IMDB Rating

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Lorentz Celo


Senaste artiklar:

Annons
Annons

Läs också

Serieversionen av filmsuccén levererar mer av samma sak, i ett halsbrytande men så småningom upprepande tempo.
Att 40 % av de spanska männen går på bordeller var en chockerande nyhet för oss – men bannemej om inte Álex Pina lyckas göra hejdundrande underhållning av tragedin.
April bjuder på mycket godis från strömningstjänsterna, nu kan du också titta på innehåll från nykomlingen Paramount+.
Påsken blir definitivt bättre med en riktigt bra thriller eller deckare!
Nykomlingen Paramount+ lanseras med Maisie Williams som snabbkäftad eremit som plötsligt släpps lös i det fria. Roligt, men lite oförlöst.
Disney+ bevisar att det fortfarande finns mer spännande material att förmedla från Marvels rikliga universum.
Många filmer har ”finputsats” i efterhand av missnöjda regissörer – men ingen lika omfattande som Justice League.
Den efterlängtade uppföljaren till fräscha Wonder Woman är årets största besvikelse.
En av 1980-talets stora komiker, Eddie Murphy, försöker stenhårt att återuppliva sin klassiska komedi – men åstadkommer bara en mycket mindre charmig kopia.
Uppföljaren går i samma fascinerande fotspår som första säsongen – och det är inte negativt.
New Orleans mest respekterade domare hamnar i klammeri med rättvisan.
Under årets första vårmånad får vi ljusare dagar, mindre snö och massor av spännande innehåll från strömningstjänsterna.
Tänk om det om var Sovjetunionen som hann först till månen?
Big Sky ett levande bevis på att även en av branschens mest erfarna och välrenommerade kan misslyckas.
Två personer ägnar en hel natt åt att göra sitt yttersta för att såra och förnedra sin partner. Sådant blir det filmkonst av.
Tom Hanks briljerar i sobert western-epos som har hjärtat på rätta stället.