: The Bourne Legacy

Blu-ray-recension

The Bourne Legacy är den fjärde Bourne-filmen men kan väl snarare betraktas som ett avslut för trilogin med Matt Damon i huvudrollen och en början på en ny serie med stjärnskottet Jeremy Renner som tuff agent på jakt efter sig själv.
Karakter
Action
The Bourne Legacy
Annons
Annons

”Operation Outcome” är ett topphemligt spionprogram som har placerat ut genetiskt modifierade och drogade agenter på olika platser över hela världen. Av rädsla för att bli avslöjade bestämmer sig makthavarna för att avsluta programmet, vilket innebär att de måste ta livet av alla agenter. Aaron Cross (Renner) lyckas på ett mirakulöst sätt komma undan och söker upp läkaren Marta Shearing (Rachel Weisz) för att få hjälp med att bli av med drogberoendet och komma undan myndigheterna som vill döda honom.

Tony Gilroy, som skrivit manus till alla de tidigare Bourne-filmerna, har den här gången även fått jobbet som regissör. Det är något han visat att han behärskar med debuten Michael Clayton 2009. Manus är författat tillsammans med brodern, Dan Gilroy, dock utan att bygga på någon bok av Robert Ludlum, vilket de tre första filmerna var. Häri ligger en del av problemet med The Bourne Legacy: manus är för svagt!

Actionscenerna är bra och sevärda men historien saknas substans och intressanta vändningar. Det blir för mycket konstlad komplexitet och oklart prat, och om man plockar isär filmen i dess beståndsdelar så är allt som återstår ett par bra scener vi redan sett i andra Bourne- och Bond-filmer. Jeremy Renner är en väldigt duktig skådespelare och han passar utmärkt i rollen som hemlig agent. Han har vad som krävs, både i fysik och mänsklighet, för att verka övertygande. Resten av skådespelarprestationerna är helt godkända, men Rachel Weisz karaktär är tröttsam i längden och håller filmen tillbaka.

The Bourne Legacy är en bitvis solid actionrulle men saknar de tidigare tre filmernas djup och elegans. Det finns dock en bra potential för eventuella uppföljare. Tre starka stjärnor.

Detta är ingen dålig blu-ray-investering. Massor av underhållande extramaterial och ingenting att klaga på rent tekniskt. Både ljud- och bildkvaliteten tillhör det övre skiktet.

http://www.youtube.com/watch?v=FuJIdqy6Xn4

Fakta
  • Release: 28 december 2012
  • Regi: Tony Gilroy
  • Med: Jeremy Renner, Rachel Weisz, Edward Norton, Joan Allen, Oscar Isaac, Albert Finney
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2012
  • Längd: 2:14
IMDB Rating

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Lorentz Celo


Senaste artiklar:

Annons
Annons

Läs också

En graviditet som går fruktansvärt fel är på väg att slita den unga familjen i bitar.
Januari har långa och mörka kvällar – bara synd att streaming- och filmbolagen verkar ha tagit semester.
Med Equinox levererar Netflix en av sina bästa nordiska produktioner.
Äntligen lite ledigt mitt i corona-mörkret. Vad ska du titta på för att mysa och koppla av?
Ännu en gång levererar Pixar en teknisk fullträff, ackompanjerad av en ytterst emotionell historia.
Ännu en gång får vi tillbringa tiden fram till jul med ensamstående, smådesperata Johanne som jagar den rätte – och visst blir det riktigt roligt.
En av bluesens absoluta första grand old ladies bjuder på häftiga toner i ett laddat kammarspel, ackompanjerad av ”Black Panther”.
Disney försöker skamlöst utnyttja folks sug efter lättsam julunderhållning.
Alla fördomar du kan tänkas ha mot homosexuella, musikalälskare och intoleranta konservativa kristna i småstads-Amerika blir bekräftade i The Prom.
December har kalla dagar och mörka kvällar – det är läge för många timmar framför TV:n.
Mulan är en av Disneys bästa live-nyinspelningar av tecknade klassiker.
Michael J. Fox briljerar i smått föråldrad ”klassiker”.
Att schack kunde vara så fascinerande och spännande kunde vi väl aldrig tro!
Den suveräna Trump-imitatören kraschlandar i sin nya Netflix-special.
Apple och Hanks åstadkommer en platt spänningskurva i ett tandlöst andra världskrigsdrama.
Disney återskapar det amerikanska rymdäventyrets barndom.