Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: The Beaver

Blu-ray-recension

Av / 2012-02-11 - 14:49
The Beaver
Lorentz Celo

Summit Entertainment sköt upp lanseringen av The Beaver på grund av anklagelserna mot Mel Gibson om misshandel av sin före detta flickvän, Oksana Grigorieva. För både publiken och Gibson kunde det knappast komma en mer passande film efter all negativ publicitet. Vi har aldrig sett honom så sårbar, tystlåten, ödmjuk och ärlig som i Jodie Fosters tredje film som regissör.

Walter Black (Gibson) är en leksakstillverkare som är gravt deprimerad. Det går utför på jobbet, hans fru (Foster) har fått nog och vill skiljas, och hans son hatar honom. Alla problem får Walter att fly in i mörkret. Efter en svår natt med självmordsförsök hittar han ett gammalt gosedjur, en bäver, som han börjar prata med. Efter tag får Walter tillbaka sitt liv igen, men bäverpersonligheten håller på att ta överhanden.

The Beaver är en lågmäld film med bra manus och bra regi. Castingen är helgjuten, med bland annat den unga men ytterst lovande Anton Yelchin och oscarsnominerade Jennifer Lawrence (Wintor’s Bone). Alla kommer inte att gilla filmen men Gibson gör en annorlunda men gedigen insats som den deprimerade Walter. Känslorna finns definitivt på plats och det är ingen tvekan om att han fått hjälp av sitt trassliga privatliv att spela en så krävande roll. Fyra stjärnor.

Blu-ray-utgåvan är lika lågmäld som själva filmen. Inget bonusmaterial men bilden är bra och ljudet i DTS-HD är mycket flott.

Karakter
The Beaver

Fakta:

  • Regi: Jodie Foster
  • Med: Mel Gibson, Jodie Foster, Anton Yelchin, Jennifer Lawrence, Cherry Jones, Riley T. Stewart, Zachary Booth
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2011
  • Längd: 1:31

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen