: Something Borrowed

Blu-ray-recension

Man skulle kunna hävda att ”Something Borrowed” bara är en enkel och lätt romantisk komedi, harmlös underhållning som inte ska tas på för stort allvar.
Karakter
Something Borrowed
Annons
Annons

Kate Hudson kan lysa upp ett helt rum med sin enastående charm och utstrålning och ibland visar hon att behärskar skådespeleriets konst (”Almost Famous”). Men när hon placeras i en romantisk komedi för att spela en sur andrafiol blir resultatet därefter.

Snälla och flitiga Rachel (Ginnifer Goodwin) jobbar som advokat i New York. Hennes bästa väninna Darcy (Hudson) är den spralliga tjejen som alltid får vad hon vill. Hon är förlovad med Dex (Colin Egglesfield) som var Rachels klasskompis… Naturligtvis visar det sig att Dex och Rachel är som gjorda för varandra, och innan bröllopet trasslar det till sig och Rachel måste bestämma sig för om hon ska välja kärlek eller vänskap.

Man skulle kunna hävda att ”Something Borrowed” bara är en enkel och lätt romantisk komedi, harmlös underhållning som inte ska tas på för stort allvar. Ändå måste man kunna kräva lite kvalitet av en film som har en budget på över 200 miljoner kronor. Problemet med ”Something Borrowed” är precis vad titeln säger: allt är lånat och stulet från hundratals andra filmer, med en löjligt förutsägbar historia. Och det toppas av dålig personkemi mellan huvudpersonerna, usla repliker, klyschiga scener från regniga gator, plus att den manliga huvudpersonen – som båda kvinnorna vill ha – är en mes. Tristast av allt är Kate Hudsons trötta, oinspirerade och motbjudande karaktär. Med viss tvekan sträcker vi oss till två stjärnor.

Bör du köpa den här BD-skivan? Nej! Det finns (lyckligtvis) inget extramaterial och även om bilden är helt okej så är ljudet bara mediokert.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
Fakta
  • Regi: Luke Greenfield
  • Med: Kate Hudson, John Krasinski, Ginnifer Goodwin, Steve Howey, Ashley Williams, Colin Egglesfield
  • Genre: Romantisk komedi
  • Land: USA   
  • År: 2011
  • Längd: 1:53
IMDB Rating

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Lorentz Celo


Senaste artiklar:

Annons
Annons

Läs också

Att 40 % av de spanska männen går på bordeller var en chockerande nyhet för oss – men bannemej om inte Álex Pina lyckas göra hejdundrande underhållning av tragedin.
April bjuder på mycket godis från strömningstjänsterna, nu kan du också titta på innehåll från nykomlingen Paramount+.
Påsken blir definitivt bättre med en riktigt bra thriller eller deckare!
Nykomlingen Paramount+ lanseras med Maisie Williams som snabbkäftad eremit som plötsligt släpps lös i det fria. Roligt, men lite oförlöst.
Disney+ bevisar att det fortfarande finns mer spännande material att förmedla från Marvels rikliga universum.
Många filmer har ”finputsats” i efterhand av missnöjda regissörer – men ingen lika omfattande som Justice League.
Den efterlängtade uppföljaren till fräscha Wonder Woman är årets största besvikelse.
En av 1980-talets stora komiker, Eddie Murphy, försöker stenhårt att återuppliva sin klassiska komedi – men åstadkommer bara en mycket mindre charmig kopia.
Uppföljaren går i samma fascinerande fotspår som första säsongen – och det är inte negativt.
New Orleans mest respekterade domare hamnar i klammeri med rättvisan.
Under årets första vårmånad får vi ljusare dagar, mindre snö och massor av spännande innehåll från strömningstjänsterna.
Tänk om det om var Sovjetunionen som hann först till månen?
Big Sky ett levande bevis på att även en av branschens mest erfarna och välrenommerade kan misslyckas.
Två personer ägnar en hel natt åt att göra sitt yttersta för att såra och förnedra sin partner. Sådant blir det filmkonst av.
Tom Hanks briljerar i sobert western-epos som har hjärtat på rätta stället.
Starka kvinnor med högst personliga problem är den drivande kraften i detta starka Netflix-drama.