: Something Borrowed

Blu-ray-recension

Man skulle kunna hävda att ”Something Borrowed” bara är en enkel och lätt romantisk komedi, harmlös underhållning som inte ska tas på för stort allvar.
Karakter
Something Borrowed
Annons
Annons

Kate Hudson kan lysa upp ett helt rum med sin enastående charm och utstrålning och ibland visar hon att behärskar skådespeleriets konst (”Almost Famous”). Men när hon placeras i en romantisk komedi för att spela en sur andrafiol blir resultatet därefter.

Snälla och flitiga Rachel (Ginnifer Goodwin) jobbar som advokat i New York. Hennes bästa väninna Darcy (Hudson) är den spralliga tjejen som alltid får vad hon vill. Hon är förlovad med Dex (Colin Egglesfield) som var Rachels klasskompis… Naturligtvis visar det sig att Dex och Rachel är som gjorda för varandra, och innan bröllopet trasslar det till sig och Rachel måste bestämma sig för om hon ska välja kärlek eller vänskap.

Man skulle kunna hävda att ”Something Borrowed” bara är en enkel och lätt romantisk komedi, harmlös underhållning som inte ska tas på för stort allvar. Ändå måste man kunna kräva lite kvalitet av en film som har en budget på över 200 miljoner kronor. Problemet med ”Something Borrowed” är precis vad titeln säger: allt är lånat och stulet från hundratals andra filmer, med en löjligt förutsägbar historia. Och det toppas av dålig personkemi mellan huvudpersonerna, usla repliker, klyschiga scener från regniga gator, plus att den manliga huvudpersonen – som båda kvinnorna vill ha – är en mes. Tristast av allt är Kate Hudsons trötta, oinspirerade och motbjudande karaktär. Med viss tvekan sträcker vi oss till två stjärnor.

Bör du köpa den här BD-skivan? Nej! Det finns (lyckligtvis) inget extramaterial och även om bilden är helt okej så är ljudet bara mediokert.

Fakta
  • Regi: Luke Greenfield
  • Med: Kate Hudson, John Krasinski, Ginnifer Goodwin, Steve Howey, Ashley Williams, Colin Egglesfield
  • Genre: Romantisk komedi
  • Land: USA   
  • År: 2011
  • Längd: 1:53
IMDB Rating

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Lorentz Celo


Senaste artiklar:

Annons
Annons

Läs också

Amazon serverar oss en grov, smutsig och realistisk maffiahistoria, sedd ur en kvinnas synvinkel. En fräsch knorr på en annars lite stagnerad genre.
Lyckat kostymdrama som är en blandning av Dynastin, Askungen, Farliga förbindelser och Downton Abbey – med en touch av Fifty Shades of Grey.
En graviditet som går fruktansvärt fel är på väg att slita den unga familjen i bitar.
Januari har långa och mörka kvällar – bara synd att streaming- och filmbolagen verkar ha tagit semester.
Med Equinox levererar Netflix en av sina bästa nordiska produktioner.
Äntligen lite ledigt mitt i corona-mörkret. Vad ska du titta på för att mysa och koppla av?
Ännu en gång levererar Pixar en teknisk fullträff, ackompanjerad av en ytterst emotionell historia.
Ännu en gång får vi tillbringa tiden fram till jul med ensamstående, smådesperata Johanne som jagar den rätte – och visst blir det riktigt roligt.
En av bluesens absoluta första grand old ladies bjuder på häftiga toner i ett laddat kammarspel, ackompanjerad av ”Black Panther”.
Disney försöker skamlöst utnyttja folks sug efter lättsam julunderhållning.
Alla fördomar du kan tänkas ha mot homosexuella, musikalälskare och intoleranta konservativa kristna i småstads-Amerika blir bekräftade i The Prom.
December har kalla dagar och mörka kvällar – det är läge för många timmar framför TV:n.
Mulan är en av Disneys bästa live-nyinspelningar av tecknade klassiker.
Michael J. Fox briljerar i smått föråldrad ”klassiker”.
Att schack kunde vara så fascinerande och spännande kunde vi väl aldrig tro!
Den suveräna Trump-imitatören kraschlandar i sin nya Netflix-special.