Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Something Borrowed

Blu-ray-recension

Man skulle kunna hävda att ”Something Borrowed” bara är en enkel och lätt romantisk komedi, harmlös underhållning som inte ska tas på för stort allvar.

Av / 2012-01-10 - 11:30
Something Borrowed
Lorentz Celo

Kate Hudson kan lysa upp ett helt rum med sin enastående charm och utstrålning och ibland visar hon att behärskar skådespeleriets konst (”Almost Famous”). Men när hon placeras i en romantisk komedi för att spela en sur andrafiol blir resultatet därefter.

Snälla och flitiga Rachel (Ginnifer Goodwin) jobbar som advokat i New York. Hennes bästa väninna Darcy (Hudson) är den spralliga tjejen som alltid får vad hon vill. Hon är förlovad med Dex (Colin Egglesfield) som var Rachels klasskompis… Naturligtvis visar det sig att Dex och Rachel är som gjorda för varandra, och innan bröllopet trasslar det till sig och Rachel måste bestämma sig för om hon ska välja kärlek eller vänskap.

Man skulle kunna hävda att ”Something Borrowed” bara är en enkel och lätt romantisk komedi, harmlös underhållning som inte ska tas på för stort allvar. Ändå måste man kunna kräva lite kvalitet av en film som har en budget på över 200 miljoner kronor. Problemet med ”Something Borrowed” är precis vad titeln säger: allt är lånat och stulet från hundratals andra filmer, med en löjligt förutsägbar historia. Och det toppas av dålig personkemi mellan huvudpersonerna, usla repliker, klyschiga scener från regniga gator, plus att den manliga huvudpersonen – som båda kvinnorna vill ha – är en mes. Tristast av allt är Kate Hudsons trötta, oinspirerade och motbjudande karaktär. Med viss tvekan sträcker vi oss till två stjärnor.

Bör du köpa den här BD-skivan? Nej! Det finns (lyckligtvis) inget extramaterial och även om bilden är helt okej så är ljudet bara mediokert.

Karakter
Something Borrowed

Fakta:

  • Regi: Luke Greenfield
  • Med: Kate Hudson, John Krasinski, Ginnifer Goodwin, Steve Howey, Ashley Williams, Colin Egglesfield
  • Genre: Romantisk komedi
  • Land: USA   
  • År: 2011
  • Längd: 1:53

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen