TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Something Borrowed

Blu-ray-recension

Man skulle kunna hävda att ”Something Borrowed” bara är en enkel och lätt romantisk komedi, harmlös underhållning som inte ska tas på för stort allvar.

forfatter
Publicerad 2012-01-10 - 11:30
Karakter
Something Borrowed

Kate Hudson kan lysa upp ett helt rum med sin enastående charm och utstrålning och ibland visar hon att behärskar skådespeleriets konst (”Almost Famous”). Men när hon placeras i en romantisk komedi för att spela en sur andrafiol blir resultatet därefter.

Snälla och flitiga Rachel (Ginnifer Goodwin) jobbar som advokat i New York. Hennes bästa väninna Darcy (Hudson) är den spralliga tjejen som alltid får vad hon vill. Hon är förlovad med Dex (Colin Egglesfield) som var Rachels klasskompis… Naturligtvis visar det sig att Dex och Rachel är som gjorda för varandra, och innan bröllopet trasslar det till sig och Rachel måste bestämma sig för om hon ska välja kärlek eller vänskap.

Man skulle kunna hävda att ”Something Borrowed” bara är en enkel och lätt romantisk komedi, harmlös underhållning som inte ska tas på för stort allvar. Ändå måste man kunna kräva lite kvalitet av en film som har en budget på över 200 miljoner kronor. Problemet med ”Something Borrowed” är precis vad titeln säger: allt är lånat och stulet från hundratals andra filmer, med en löjligt förutsägbar historia. Och det toppas av dålig personkemi mellan huvudpersonerna, usla repliker, klyschiga scener från regniga gator, plus att den manliga huvudpersonen – som båda kvinnorna vill ha – är en mes. Tristast av allt är Kate Hudsons trötta, oinspirerade och motbjudande karaktär. Med viss tvekan sträcker vi oss till två stjärnor.

Bör du köpa den här BD-skivan? Nej! Det finns (lyckligtvis) inget extramaterial och även om bilden är helt okej så är ljudet bara mediokert.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
 • Fler än 6 000 produkttester
 • Undvik felköp med våra tips och guider
 • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
 • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
 • Alltid uppdaterad med senaste nytt
 • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
 • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
 • L&B TechCast – en podcast med L&B
 • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Fakta
 • Regi: Luke Greenfield
 • Med: Kate Hudson, John Krasinski, Ginnifer Goodwin, Steve Howey, Ashley Williams, Colin Egglesfield
 • Genre: Romantisk komedi
 • Land: USA   
 • År: 2011
 • Längd: 1:53
IMDB Rating

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Hör musiken från "Stranger Things" Är du redo för säsongsfinalen av Stranger Things? Med den här spellistan kommer du på rätt humör.
Ofullbordad alien-charm Det fanns en tid när Netflix öppnade plånboken – och sin enorma mängd abonnenter – för vilken hoppfull filmnörd som helst. Men den tiden är nog förbi.
Nytt Netflix-abonnemang med annonser precis runt hörnet Netflix vd motiverar det nya initiativet med att streamingjätten tappar för många priskänsliga tittare.
Mer skön förvirring i Westworld Efter ett långt corona-uppehåll är Westworld tillbaka på rätt spår, och går mer till sina rötter.
NY Stranger Things 4 II trailer! Netflix har nu släppt en ny trailer för sista kapitlet i Stranger Things säsong 4.
"Tillbaka till framtiden" VHS satte rekord på auktion Great Scott! Se videon från den vilda budgivningen.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend