Search
Generic filters

: Something Borrowed

Blu-ray-recension

Man skulle kunna hävda att ”Something Borrowed” bara är en enkel och lätt romantisk komedi, harmlös underhållning som inte ska tas på för stort allvar.

Karakter
Something Borrowed

Kate Hudson kan lysa upp ett helt rum med sin enastående charm och utstrålning och ibland visar hon att behärskar skådespeleriets konst (”Almost Famous”). Men när hon placeras i en romantisk komedi för att spela en sur andrafiol blir resultatet därefter.

Snälla och flitiga Rachel (Ginnifer Goodwin) jobbar som advokat i New York. Hennes bästa väninna Darcy (Hudson) är den spralliga tjejen som alltid får vad hon vill. Hon är förlovad med Dex (Colin Egglesfield) som var Rachels klasskompis… Naturligtvis visar det sig att Dex och Rachel är som gjorda för varandra, och innan bröllopet trasslar det till sig och Rachel måste bestämma sig för om hon ska välja kärlek eller vänskap.

Man skulle kunna hävda att ”Something Borrowed” bara är en enkel och lätt romantisk komedi, harmlös underhållning som inte ska tas på för stort allvar. Ändå måste man kunna kräva lite kvalitet av en film som har en budget på över 200 miljoner kronor. Problemet med ”Something Borrowed” är precis vad titeln säger: allt är lånat och stulet från hundratals andra filmer, med en löjligt förutsägbar historia. Och det toppas av dålig personkemi mellan huvudpersonerna, usla repliker, klyschiga scener från regniga gator, plus att den manliga huvudpersonen – som båda kvinnorna vill ha – är en mes. Tristast av allt är Kate Hudsons trötta, oinspirerade och motbjudande karaktär. Med viss tvekan sträcker vi oss till två stjärnor.

Bör du köpa den här BD-skivan? Nej! Det finns (lyckligtvis) inget extramaterial och även om bilden är helt okej så är ljudet bara mediokert.

Fakta

 • Regi: Luke Greenfield
 • Med: Kate Hudson, John Krasinski, Ginnifer Goodwin, Steve Howey, Ashley Williams, Colin Egglesfield
 • Genre: Romantisk komedi
 • Land: USA   
 • År: 2011
 • Längd: 1:53

IMDB Rating

Lorentz Celo


Senaste artiklar:

Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  I dag har Disney+ premiär, men vad ska du titta på?
  Bakgrundshistorien om den legendariska, iskalla syster Ratched är en perfekt inramning för en ovanligt lyckad TV-serie.
  Med sin första originalserie andas Disney nytt – och klassiskt – liv i Star Wars-sagan.
  I ett ganska så genomsnittligt drama om att återhämta sig efter en familjetragedi, vilket lett till alkoholism, levererar Affleck äkta vara.
  September betyder kallare dagar och mörkare kvällar. Allt är upplagt för långa, sköna dagar framför TV:n.
  Hilary Swank styr sin internationella besättning med kurs mot Mars – men både färden och familjen där hemma råkar ut för ”grus i maskineriet”.
  Christopher Nolans senaste film är en härlig, bitvis absurd, blandning av James Bond, sci-fi och domedagsprofetia.
  Amerikanerna försöker återskapa magin från Braveheart – och kraschar.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.