Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Recension Sky Rojo, säsong 2

Pulp Fiction med en skvätt paella

Spanska, skjutglada prostituerade på desperat jakt efter en väg ut – och en framtid.
Karakter
Action
Sky Rojo, säsong 2

I den första säsongen av den eldiga spanska actionkrimserien Sky Rojo fick vi reda på att 40 % av de spanska männen har köpt ”glädjeflickor” – då är det inte så konstigt att hallicken Romeo (Asian Etxeandia) har blivit rik på sin verksamhet med tre bordeller på Teneriffa. Hans förmåga att vara en skitstövel är, å andra sidan, förmodligen medfödd.

Prostitution är en smutsig industri, som försämras ytterligare av människohandel och fysiska och psykiska övergrepp mot kvinnorna.

 

De sammansvetsade väninnorna Coral (Verónica Sánchez), Wendy (Lali Espósito) och Gina (Yany Prado) har alla en tragisk bakgrund med dysfunktionella familjer, vilket har lett till att de hamnat i prostitution. I säsong 1 såg vi dem, halsbrytande, ta sig bort från bordellen. Men Romeo och hans två lakejer letar fortfarande efter dem – och vad ska de leva på?

Med Casa de Papel och El embarcadero (The Pier) har producenten Álex Pina befäst Spanien som ett av de mest spännande TV-serieländerna. I Sky Rojo inspireras han så ofta av Quentin Tarantinos verk att serien närmar sig en ”spansk kopia”, men den är ändå så originell och spansk i sin form att han kommer undan med en ”hyllning”.

Annons
Sky Rojo 2

Sky Rojo, säsong 2 (Foto: Netflix)

Mycket av den andra säsongen fokuserar på Romeos brinnande hämndbegär mot Coral, kvinnan som svek honom, och hans två hopplösa lakejers jakt på henne. Det ynkliga brödraparet Moíses (Miguel Á. Silvestre; med hjärna) och Christian (Enric Auquer; helt impulsiv och helt utan hjärna) är fångade i Romeos trånga nät och är villiga att sträcka sig långt för att lyda honom och få tillbaka tjejerna in i fållan.

Allt eskalerar i vilda skottlossningar, biljakter och bisarra tillbakablickar på livet på bordellen. Till slut kidnappar tjejerna en av Ginas mest hängivna kunder och tvingar honom att hjälpa dem att starta ett nytt liv. Ovärderligt underhållande!

Sky Rojo, sesong 2_11 Sky Rojo, sesong 2_3 Sky Rojo, sesong 2_4 Sky Rojo, sesong 2_5 Sky Rojo, sesong 2_10 Sky Rojo, sesong 2_8 Sky Rojo, sesong 2_6 Sky Rojo, sesong 2_9 Sky Rojo, sesong 2_7
<
>
Sky Rojo, säsong 2 (Foto: Netflix)

Tonen är fräck, men samtidigt lekfull och övertydligt sarkastisk. Persongalleriet är karikerat och stereotypt. På ytan kan serien lätt misstolkas som platt, vulgär och spekulativ, men om man ser bortom ”kulisserna” så handlar historien om kvinnors kamp för sin egen sexualitet och rätt att ta kontrollen över sina egna liv.

Filmandet är gjort med mycket handhållen kamera, snabbt och med hastiga klipp. Färgerna är uppskruvade till max nästan vulgära, och ljuset spelar en viktig roll. Det häftiga musikspåret matchar den intensiva handlingen och Sánchez, Espósito och Prado imponerar ännu en gång i krävande roller.

Annons

Pina tar i lite för mycket den här gången, ibland går handlingen från helt galen till fullständigt osannolik – till slut finns det inga gränser för vad karaktärerna klarar sig undan med och var karaktärerna tål. Men ändå, om du gillade den första säsongen kommer du definitivt att bli underhållen en gång till. 4 stjärnor.

PS! Hela säsongen är bara 3:43 lång, så den här binge-tittar du enkelt en regnig sensommarkväll.

Sky Rojo, sesong 2_16 Sky Rojo, sesong 2_12 Sky Rojo, sesong 2_13 Sky Rojo, sesong 2_15 Sky Rojo, sesong 2_14 Sky Rojo, sesong 2_17
<
>
Sky Rojo, säsong 2 (Foto: Netflix)

 

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
Fakta
  • Netflix
  • Release: 23 juli 2021
  • Regi: David Victori
  • Med: Verónica Sánchez, Lali Espósito, Yany Prado, Asier Etxeandia, Miguel Ángel Silvestre, Enric Auquer
  • Genre: Actionkrim
  • Land: Spania
  • År: 2021
  • Längd: 3:43
  • Betyg: 4
IMDB Rating
Sky Rojo  | TV Series (2021– ) Action, Adventure, Crime | TV Series (2021– ) Summary: Coral, Wendy and Gina go on the run in search of freedom while being chased by Romeo, their pimp from Las Novias Club, and his henchmen, Moises and Christian.
Countries: SpainLanguages: Spanish
forfatter

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.