Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Safe House

Blu-ray-recension

Med Safe House har den svenske regissören Daniel Espinosa (Snabba Cash) tagit sig ur den skandinaviska ankdammen och upp i den amerikanska eliten. Hans fullmatade och intensiva spionthriller gör dig inte besviken.

Av / 2012-08-03 - 00:00
Safe House
Tor Aavatsmark

Ryan Reynolds är en nybakad CIA-agent som får hålla ett öga på ett så kallat ”safe house”, ett ställe som står i beredskap om man behöver förhöra efterlysta, toppkriminella personer. Efter ett år som agent i Cape Town där den ena dagen är tråkigare än den andra längtar han efter lite action – men när Denzel Washington tas till huset får han mer spänning än han vågat drömma om.

Espinosa har gjort en intensiv thriller med snygga actionscener, bra skådespel och ett manus som bjuder på en del oväntade vändningar. På manussidan har man lånat grovt från Bourne-serien och även sättet den filmats på, med mycket användning av handhållen kamera, snabba klipp och närbilder bär tydliga drag av Bourne-filmerna. Varken manus eller handling är särskilt originella utan är relativt förutsägbara och man tar till några överraskande enkla knep för att knyta ihop säcken, men vi gillar katt-och-råtta-leken där Reynolds gradvis inser att han faktiskt inte kan lita på någon. Hög fart, bra skådespeleri, snygga miljöer och mycket realism ger den fyra stabila stjärnor!

Ljudkvaliteten (DTS-HD) är utmärkt, Safe House är en film med MYCKET ljud där JBL-subbasen verkligen får jobba. Bildkvaliteten är förvisso något grovkornig, men bra. På bonussidan serveras vi en relativt tunn bakomfilm samt ett antal minidokumentärer om allt från CIA, enstaka actionscener och fokuset på handhållen kamera.

Karakter
Safe House

Fakta:

  • Release: 20 juni 2012
  • Regi: Daniel Espinosa
  • Med: Ryan Reynolds, Denzel Washington, Brendan Gleeson, Sam Shepard, Vera Farmiga, Fares Fares
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2012
  • Längd: 1:55

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen