Search
Generic filters

: Rush

Blu-ray-recension

I mitten av 70-talet slogs den sansade, seriöse och intelligente Niki Lauda med näbbar och klor om Formel 1-titeln mot den levnadsglada playboyen James Hunt – det har det blivit ett riktigt bra drama av!

Karakter
Action
Rush

Ron Howard (Da Vinci-koden, A Beautiful Mind, Apollo 13) behärskar medmänskliga dramer ut i fingerspetsarna, men har dessvärre en tendens att hamna i den lite väl sentimentala och överdramatiserade ringhörnan. Men det gäller definitivt inte Rush!

På 1970-talet ställde varje år 25 rejäla karlar upp i de världsomspännande Formel 1-loppen, i snitt dog två av dem per säsong. Med detta som kuliss och med fokus på den intensiva kampen om världsmästartiteln mellan Lauda och Hunt, har Howard skapat ett fartfyllt drama med mänsklig själ om två tillsynes två helt olika personligheter. Perfektionisten Lauda kom från en förmögen österrikisk familj och köpte sig en plats i Ferrari-teamet, medan Hunt mest var intresserad av att njuta av dagen, kvinnorna, spriten och det goda livet – och ändå vinna loppen, om än på ett okonventionellt sätt.

Manusförfattaren och Howard lyckas skapa ett fantastiskt spel mellan dessa två kompletta personligheter, vi får följa med bakom fasaden och inte alls bara se deras goda sidor. Två orubbliga personer som nästan är villiga att satsa allt, kosta vad det kosta vill, för att vinna titeln.

Förutom det mänskliga dramat får vi se massor med suveräna bilscener som får hela Fast & Furious-serien att se ut som en söndagstur på landet! Det råläckra fotot och den ovanligt effektiva klippningen suger in oss i de stenhårda loppen i Formel 1-cirkusen så att vi känner lukten av bränt gummi och avgaser. Spännande, dramatiskt och välspelat. Fem stabila stjärnor!

Bra bild och snyggt ljud (DTS-HD MA 5.1) där de kraftiga motorerna får det att skaka i golvet! Ett mycket bra och omfattande bonusmaterial med massor av minidokumentärer om allt från valet av skådespelare till intervju med den riktiga Niki Lauda.

 

Fakta

 • Release: 5 februari Regi: Ron Howard
 • Med: Chris Hemsworth, Daniel Brühl, Olivia Wild, Alexandra M. Lara, Pierfrancesco Favino, Natalie Dormer
 • Genre: Action
 • Land: USA
 • År: 2013
 • Längd: 2:03

IMDB Rating

Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Bakgrundshistorien om den legendariska, iskalla syster Ratched är en perfekt inramning för en ovanligt lyckad TV-serie.
  Med sin första originalserie andas Disney nytt – och klassiskt – liv i Star Wars-sagan.
  I ett ganska så genomsnittligt drama om att återhämta sig efter en familjetragedi, vilket lett till alkoholism, levererar Affleck äkta vara.
  September betyder kallare dagar och mörkare kvällar. Allt är upplagt för långa, sköna dagar framför TV:n.
  Hilary Swank styr sin internationella besättning med kurs mot Mars – men både färden och familjen där hemma råkar ut för ”grus i maskineriet”.
  Christopher Nolans senaste film är en härlig, bitvis absurd, blandning av James Bond, sci-fi och domedagsprofetia.
  Amerikanerna försöker återskapa magin från Braveheart – och kraschar.
  Stenhård socialrealism mixas med intressanta karaktärer och en rörig, halvdan handling i Netflix senaste storfilm.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.