: Rock of Ages

Blu-ray-recension

Kan en musikal som handlar om 80-talets heavy metal-miljö på Sunset Boulevard i Los Angeles, med bland annat Tom Cruise och Russel Brand i huvudrollerna, vara bra underhållning? Tja, det är nog upp till var och en, men filmen har absolut sina svaga och starka sidor.

Rock of Ages bygger på musikalen med samma namn och handlar om hårdrockens storhetstid på 1980-talet. Vi möter de två musikälskande ungdomarna Sherrie (Julianne Hough) och Drew (Diego Boneta) som båda har letat efter lyckan på rockklubben The Bourbon på Sunset Boulevard. Klubben drivs av Dennis (Alec Baldwin) och Lonny (Russel Brand) och är ett ställe som alla de stora stjärnorna har spelat på. Bland annat har den störste av de stora, Stacee Jaxx (Tom Cruise) varit en fast inventarie. Sherrie och Drew blir kära i varandra men stöter på problem i den skoningslösa underhållningsbranschen – och The Bourbon har ekonomiska problem. Kan klubben, kärleken och karriärerna räddas med hjälp av rock’n’roll?

Filmen är faktisk riktigt bra i sin genre, den är en snygg produktion som verkligen har fångat både epoken och musiken. Rock of Ages är en ingenting annat än ren underhållning och fungerar bra på sina premisser. Fast det finns en del negativt att säga om den. Även om de etablerade skådisarna gör storartade insatser, i synnerhet Tom Cruise och Alec Baldwin, så håller inte Julianne Hough och Diego Boneta. Filmens största problem är dock att den inte riktigt vet åt vilket håll den är på väg. Ibland är den en seriös kärlekshistoria, och helt plötsligt känns den som en crazy-komedi. Det känns som om manuset har kryddats med skämt för att liva upp en lite mesig handling. Hur som helst finns alla viktiga rockmusikal-element på plats och det är nog många som tycker att Rock och Ages är klart sevärd.

Blu-ray-versionen är i stora drag en bra upplevelse. Extramaterialet är bra och består av många informativa dokumentärfilmer och intervjuer. Bilden är snudd på helt perfekt, med rätt känsla för en sådan här produktion. Ljudet får dock minus i kanten: det är väldigt starkt när det spelas musik men håller inte alls måttet i vanliga scener med dialog.

Fakta
  • Release: 21 november 2012
  • Regi: Adam Shankman
  • Med: Tom Cruise, Malin Akerman, Julianne Hough, Diego Boneta, Russell Brand, Catherine Zeta-Jones, Alec Baldwin
  • Genre: Musikal
  • Land: USA
  • År: 2012
  • Längd: 2:03

 

 

 

 

IMDB Rating

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Lorentz Celo


Senaste artiklar:

Annons
Annons

Läs också

Serieversionen av filmsuccén levererar mer av samma sak, i ett halsbrytande men så småningom upprepande tempo.
Att 40 % av de spanska männen går på bordeller var en chockerande nyhet för oss – men bannemej om inte Álex Pina lyckas göra hejdundrande underhållning av tragedin.
April bjuder på mycket godis från strömningstjänsterna, nu kan du också titta på innehåll från nykomlingen Paramount+.
Påsken blir definitivt bättre med en riktigt bra thriller eller deckare!
Nykomlingen Paramount+ lanseras med Maisie Williams som snabbkäftad eremit som plötsligt släpps lös i det fria. Roligt, men lite oförlöst.
Disney+ bevisar att det fortfarande finns mer spännande material att förmedla från Marvels rikliga universum.
Många filmer har ”finputsats” i efterhand av missnöjda regissörer – men ingen lika omfattande som Justice League.
Den efterlängtade uppföljaren till fräscha Wonder Woman är årets största besvikelse.
En av 1980-talets stora komiker, Eddie Murphy, försöker stenhårt att återuppliva sin klassiska komedi – men åstadkommer bara en mycket mindre charmig kopia.
Uppföljaren går i samma fascinerande fotspår som första säsongen – och det är inte negativt.
New Orleans mest respekterade domare hamnar i klammeri med rättvisan.
Under årets första vårmånad får vi ljusare dagar, mindre snö och massor av spännande innehåll från strömningstjänsterna.
Tänk om det om var Sovjetunionen som hann först till månen?
Big Sky ett levande bevis på att även en av branschens mest erfarna och välrenommerade kan misslyckas.
Två personer ägnar en hel natt åt att göra sitt yttersta för att såra och förnedra sin partner. Sådant blir det filmkonst av.
Tom Hanks briljerar i sobert western-epos som har hjärtat på rätta stället.