Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: RoboCop

Blu-ray-recension

1987 kom filmen om den halvt ihjälskjutna polisen Murphy som får livet i ”present” genom att återuppstå som robotsnut. Är 2014-versionen ännu en onödig nyinspelning?

Av / 2014-07-08 - 04:00
RoboCop
Tor Aavatsmark

Murphy är omgiven av korrupta kolleger och enda chansen för honom att överleva är att stoppa in huvudet i skelettet på en oövervinnlig robotsnut – men är han bara en känslokall robot?

Som lättsmält actionfilm fungerar RoboCop helt okej, den har en del läckert koreograferade skottlossningar, häftig motorcykelåkning i äkta Batman-stil och fler skott avlossas än i femton andra actionfilmer tillsammans. Dessvärre känns flera av actionscenerna som rena datorspelet.

Remaken är trogen originalet, de har till och med lyckats hitta en huvudrollsinnehavare som liknar Peter Weller och i början har han samma uniform, fast historien har blivit fint uppdaterad till vår tid och vårt politiska klimat. 2014-versionen biter ifrån sig starkare, något som inte minst en politisk kommentator från ”helvetet” (Fox News) som har en egen TV-show (i Samuel L Jacksons skepnad) ser till. Han kommenterar elegant, avdramatiserar och förenklar ända till om befolkningen känner sig tryggare eller inte. Det politiska elementet ger en i övrigt genonsnittlig actionfilm fyra stjärnor.

Ljudet (DTS-HD MA 5.1) levereras stenhårt av ett mycket precist surroundspår och fullt ös i djupbasen. Bildkvaliteten är också mer än tillfredsställande. På bonusfronten finns ett par borttagna scener, trailers, bakomfilm och lite om hur filmen anpassats efter nutiden.

https://www.youtube.com/watch?v=INmtQXUXez8

knapp

Karakter
RoboCop

Fakta:

  • Release: 9 juni
  • Regi: José Padilha
  • Med: Joel Kinnaman, Gary Oldman, Michael Keaton, Abbie Cornish, Jackie Earl Haley, Samuel L. Jackson
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Längd: 1:57

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen